Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Despre relațiile de cuplu și sexualitate cu „Bebe Sexologul”


Psihologii vrânceni, dar și studenții și toate persoanele interesate de relațiile de cuplu și sexualitate au ocazia să participe la prima Conferință Națională de Psihoterapie Experențială și Hipnoterapie din România, organizată de Asociația de Psihoterapie Experiențială și Hipnoterapie (APEH), în colaborare cu Universitatea Transilvania din Brașov (Facultatea de Psihologie și Åžtiințele Educației), sub egida Colegiului Psihologilor din România. În urma înscrierii la conferință, ce se poate face pe website-ul oficial al Asociației www.apeh.ro, la rubrica Evenimente, se acordă diplomă de participare și credite (psihologilor) conform normelor Colegiului Psihologilor din România. Tema evenimentului, care va avea loc în perioada 30-31 mai, în Aula Magna a universității brașovene, este „Dezvoltare, cuplu, sexualitate”. Înscrierile se pot face până la data de 20 mai, iar taxa de înscriere este de 150 lei. Studenții au acces liber pe bază de legitimație/ carnet de student, iar membrii APEH beneficiază de discount de 50%. Plata taxei de participare se poate face în contul: RO49BTRL04101205W32873XX deschis la Banca Transilvania.
    Conferința include prezentare de lucrări și postere, prezentare de cărți, prezentare platformă on-line, workshop-uri, unde se vor reuni atât specialiști consacrați, cât și specialiști aflați la început de carieră, studenți, cadre didactice și personalități marcante. Evenimentul va cuprinde trei secțiuni, și anume: psihoterapie; psihologie clinică; studenți. „Participanții la conferință care prezintă lucrare/poster pot opta pentru publicarea în volumul conferinței sau într-o revistă indexată în baze de date internaționale”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre. Membrii Comitetului științific ce vor participa la această conferință sunt: lect. univ. dr. Elena Anghel, conf. univ. dr. Aurel Clinciu, conf. univ. dr. Laura Odette Dimitriu, conf. univ. dr. Aurora Frunza, lect. univ. dr. Bogdan Ion, conf. univ. dr. Vasile (Bebe) Mihăescu, conf. univ. dr. Marius Milcu, lect. univ. drd. Laura Năstase, conf. univ. dr. Toader Palasan, lect. univ. dr. Cristian Vasile.

S-au înmulțit divorțurile, a scăzut natalitatea
   
Un moment mult așteptat va fi marcat de conf. univ. dr. Vasile Mihăescu, cunoscut opiniei publice drept „Bebe Sexologul”, membru al comitetului științific, prin valențele oferite de prezentarea cărților sale publicate la Editura Polirom: „A face dragoste aproape perfect” și „Corp, sexualitate și psihoterapie”, din 2014, și cea de a treia, apărută în aprilie 2015, care se găsește deja în librării: „Cuplul conjugal ori la bal, ori la spital”. „Considerăm că tema aleasă pentru această primă conferință este de bun augur atât pentru specialiști, cât mai ales pentru publicul larg, întrucât rapoartele privind relațiile de cuplu și sexualitatea nu arată prea bine în țara noastră. INS-ul ne-a avertizat că peste 35.000 de cupluri au divorțat în 2013, cu 13% mai multe față de anul 2012, ceea ce ar trebui să ne pună un real semn de întrebare. Totodată, Eurostat ne spune că rata fertilității în România este de 1,41 copii per femeie, sub media UE, de 1,55, ceea ce ne îndreptățește să credem că nu există numai cauze medicale în acest fenomen, ci de cele mai multe ori, la proliferarea lui, concură și cauzele psihosociale”, declară, prin comunicatul de presă trimis redacției noastre, conferențiarul Bebe Mihăescu, fondatorul Asociației de Psihoterapie Experiențială și Hipnoterapie și unul dintre cei mai reputați sexologi din România. Membrii Comitetului organizator sunt: conf. univ. dr. Vasile (Bebe) Mihăescu, Adina Babonea, Arpad Tamaș Balint, prep. univ. drd. Arabela Briciu, prep. univ. drd. Victor Briciu, lect. univ. Anamaria Cazan, Doina Dobrea, Mihaela-Katalin Forgaciu, Cristina Ivan, Mona Ivan, Andreea Roxana Linu, Cristina Marcu, Violeta Muntean, Laura Neculae, Carmen Onțanu, Claudia Paraschivoiu, Cristian Åžtefan, Gabriela Åžtefan, conf. univ. dr. Doina Usaci, lect. univ. dr. Mihaela Voinea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?