Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Reţete delicioase pentru pofticioşi 10 trucuri esenţiale pentru un grătar perfect


Odată cu minivacanța de 1 Mai debutează, oficial, și sezonul grătarelor. Pentru ca ieșirea la iarbă verde să fie o experiență cât mai reușită, vă punem la dispoziție câteva sfaturi mai mult decât utile și atât de la îndemână încât poate nici nu v-ați gândit la ele.

Nu gătiți carne rece 
Asigurați-vă că aduceți mereu carnea la temperatura camerei înainte să o preparați. Dacă nu faceți asta, riscați să ardeți carnea la exterior până ajunge interiorul să se pătrundă.

Preîncingeți grătarul 
Dacă vreți ca rezultatul să fie unul demn de Masterchef  – gust și aspect deopotrivă – trebuie să știți un lucru: încingeți grătarului cu minute bune înainte să puneți carnea pe el. Trucul asta vă salvează și dacă al vostru grătar nu stă prea bine la capitolul curățenie.

Subțire, subțire, subțire 
Cu cât mai subțire tăiată este carnea, cu atât mai repede se pătrunde. Grosimea ideală? Aproximativ un centimetru. Åži dacă vreți ca rezultatul final să fie fraged și cât mai aromat, doar presați ușor cu mâinile bucata până ajunge la jumătatea grosimii originale.

Nu „deranjați” carnea
Ce înseamnă asta, vă întrebați. E simplu: cărnii îi ia ceva timp până se rumenește apetisant. Așa că, fiți răbdători, lăsați-o să se facă fără să o scormoniți și să o întoarceți de pe o parte pe alta la fiecare 3 secunde. Și orice ați face NU o presați cu îndârjire pe grătar să îi grăbiți facerea, pentru că va pierde tot sucul din ea.

Fără grăsime în exces
Ați observat, cel mai probabil, cum se afumă totul atunci când curge grăsime pe cărbuni, nu? Ca să nu mai pățiți asta, scăpați de excesul de marinată înainte să puneți carnea pe grătar. În cazul în care aveți o bucată de carne mai grasă, puteți să o semipreparați înainte un pic pe o plită.

A nu se uita igiena alimentară
Este ciudat cum gătitul în aer liber îi face pe unii oameni să uite lucruri de bază. Acestea fiind spuse, întotdeauna să folosiți veselă curată pentru a pune mâncarea gătită și NICIODATÄ‚ să nu adăugați marinata folosită pentru carnea crudă peste cea gătită. Simplu!

Aromatizați grătarul
Dacă ungeți grătarul încins cu ceapă sau usturoi veți da un plus de aromă fripturii.

Toate la timpul lor
Ordinea corectă de punere a preparatelor pe grătar este următoarea: porc, pui, mici, legume – ordine, desigur, stabilită de timpul de pătrundere a fiecăruia în parte.

Grătarul mereu supravegheat
Orice ați face, un ochi să fie mereu pe grătar! Suntem convinși că nu doar o data vi s-a întâmplat să vă întoarceți spatele „pentru o secundă” pentru ca mai apoi să găsiți un dezastru carbonizat.

Curățați grătarul
Știm că numai chef și putere de curățat nu aveți după o masa delicioasă și copioasă. Dar dacă doriți să aveți grătarul în cauză cât mai mult timp, vă sfătuim să nu îl neglijați și să îl lăsați pe cât de curat posibil. Nu vă bazați pe faptul că, dacă îl lăsați pe foc și după ce v-ați terminat treaba cu el, resturile vor arde și dispărea miraculos.

Sursa: http://retete.unica.ro/10-trucuri-esentiale-pentru-un-gratar-perfect/#ixzz3Z5CrPOpZ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?