Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Ceremonie militară și religioasă de „Ziua Veteranilor de Război”


Militarii garnizoanei Focșani, în colaborare cu Asociația Națională a
Veteranilor de Război – Filiala Vrancea și autoritățile administrației publice locale, sărbătoresc „Ziua Veteranilor de Război” prin organizarea unei ceremonii militare și religioase la Mausoleul Eroilor, situat în cartierul Sud din Focșani. Ceremonia militară se va desfășura mâine, începând cu ora 11.00, și va consta în oficierea serviciului religios, evocarea semnificație Zilei Veteranilor de Război, depunerea coroanelor și jerbelor de flori și defilarea gărzii de onoare și a muzicii militare.
    Prin Hotărârea Guvernului nr. 1222 din 10 octombrie 2007 și prin Legea
303 din 13 noiembrie 2007, a fost instituită, pentru prima dată în România, Ziua veteranilor de război, sărbătorită în fiecare an pe data de 29 aprilie, „în semn de recunoaștere a meritelor veteranilor de război pe câmpurile de luptă pentru apărarea independenței, suveranității, integrității teritoriale și a intereselor României”.
    De altfel, anul 2015 a fost declarat „Anul veteranilor de război”, fiind dedicat marcării a 70 de ani de la încetarea celui de-Al Doilea Război Mondial. Decizia a fost luată de Gurvern, la propunerea Ministerului Apărării Naționale, având în vedere contribuția majoră a Armatei Române la încheierea celei de-a doua conflagrații mondiale. În acest context, militarii desfășoară o serie de activități specifice, planificate la nivelul Ministerului Apărării Naționale, cu scopul de a arăta respectul cuvenit față de sacrificiile veteranilor de război făcute pe front, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Seria activităților a debutat cu îngrijirea mormintelor veteranilor de război atât din garnizoana Focșani, în Cimitirul Nordic și Cimitirul Sfântul Mina, cât și de la nivelul județului Vrancea, în cimitirele eroilor din Tișița, Adjud și Bordești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?