Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Intrare LIBERĂ la conferinţa lui Dan Puric, mulţumită Clubului Rotary Varana Focșani


A zecea ediție a Târgului de Carte din Focșani debutează în această dimineață. La ora 10.00 va avea loc deschiderea oficială a Târgului urmată de colocviul „Europa – Cultură și identitate”. La deschidere va participa, alături de autorități locale, Dragoș Adrian Neagu, președintele Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) și director al Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila.
    Prezentarea evenimentelor care vor avea loc la Focșani a avut loc, ieri, în cadrul unei conferințe de presă. Traian Negulescu, directorul Direcției de Cultură a făcut o scurtă prezentare a acțiunilor din cadrul Târgului și a subliniat că vor fi lansări de carte, vor fi prezenți scriitori care vor dialoga cu cititorii interesați din Focșani și nu numai. Prin amploarea sa, Târgul de Carte reușește să fie vizibil atât pe plan național dar și în străinătate, prin invitații prezenți. „Târgul de Carte are o temă extrem de generoasă, Multiculturalism și identitate locală în acțiune. Va fi organizat și un colocviu dedicat acestei teme”, a subliniat directorul Direcției de Cultură.
    Târgul de Carte este organizat de Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea și finanțat de Consiliul Județean Vrancea. Început ca o activitate dedicată celor mici, Târgul s-a dezvoltat și acum se adresează întregii comunități. În acest an vor fi prezente asociații din Italia și Moldova, colaboratori ai Bibliotecii Județene Duiliu Zamfirescu care și-au dorit să sărbătorească acest eveniment și să vorbească despre experiența multiculturalismului. Va avea loc și o sesiune dedicată profesiei de bibliotecar pentru că, în data de 23 aprilie, de Sfântul Gheorghe, este și Ziua Națională a Bibliotecarului. „Vom vedea ce mai face bibliotecarul pentru comunitate, cum se adaptează la nevoile și rigorile societății informaționale, ce proiecte de succes ne propun și vă propun bibliotecarii, de la noi și din alte țări. Vom încerca să răsplătim și pe cei care depun aceste eforturi și pe cei care ne ajută să depunem aceste eforturi frumoase pentru comunitate”, a afirmat directorul Bibliotecii Județene, Teodora Fîntînaru, care a subliniat că „actul de cultură se construiește cu minuție, cu răbdare, cu încredere și cu dedicație”.

   Conferință specială susținută de Dan Puric

    Momentul cel mai așteptat al zilei va fi conferința „Identitatea românească în context european” susținută de omul de cultură Dan Puric. Evenimentul este finanțat de Clubul Rotary Varana Focșani, iar intrarea publicului va fi gratuită. Conferința va avea loc în sala Cinematografului Balada cu începere de la ora 18.00. Președintele Clubului, omul de afaceri Elena Stoica a arătat că membrii clubului au încercat să transforme propriile lor pasiuni în proiecte viabile pentru comunitate. „De această dată ne-am gândit să vă oferim un cadou de suflet pentru că ceea ce se va întâmpla în cadrul celei de-a zecea ediții a târgului de carte va fi o conferință a lui Dan Puric, cu tema « Identitatea românească în context european ». Va fi un cadou de suflet pentru o temă de suflet. Considerăm că făcând parte din comunitatea locală, acest dar este unul al nostru pentru toți locuitorii și ne-am bucura dacă vor fi prezenți cât mai mulți doritori să îl vadă pe acest om minunat care, cred eu, a reușit să aprindă în sufletele noastre câte o luminiță. Traversăm momente destul de dificile, într-o epocă vânată de zvonistică ne trebuie și altceva. Avem atât de multă nevoie de cultură. Doar cu iubire și prin iubire reușim să schimbăm lucrurile. Mă bucur că noi, Clubul Rotary, am reușit să facem posibilă această conferință în cadrul celei de-a zecea ediții a Târgului de Carte”, a afirmat președintele Clubului Rotary Varana Focșani, Elena Stoica. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?