Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Un copil de 8 ani a murit după ce a fost diagnosticat cu gastroenterocolită


Doi părinți din Argeș trec prin coșmarul vieții. Băiețelul lor, de numai 8 ani, a murit la spitalul din Curtea de Argeș, după ce fusese diagnosticat cu gastroenterocolită. Tratamentul administrat de medici nu a funcționat, iar copilul s-a prăpădit în brațele mamei sale, la numai o zi de la internare. Revoltați, ai lui au făcut o plângere penală la parchet, în speranța că cineva o să plătească pentru această nenorocire.
Copilul a ajuns cu dureri abdominale la spitalul din Curtea de Argeș vineri seară, însoțit de mama sa. Medicul de gardă l-a diagnosticat cu o gastroenterocolită și sindrom de deshidratare severă. Băiatul a început un tratament cu antibiotic și calmante, însă după câteva ore starea lui s-a agravat. „Copilul meu zicea «Mami, ajutor! Ajută-mă, mami!» Eu îi spuneam «Nu am, mami, cu ce să te ajut, am fost la doctor și i-am spus să vina să îți pună perfuzie!». «Mami, ajută-mă, numai așa îmi spunea copilul»”, spune mama copilului. Când a văzut că băiatul ei este tot mai rău, aceasta l-a rugat pe medicul de gardă să facă ceva: „După ce am văzut că îi e rău, i-am spus lui dl. dr: «Dl doctor, vreau să merg mai departe» și a zis «nu ai de ce, că nu e rău». Și la câteva ore a murit”.
Andrei a murit la mai puțin de 24 de ore de la internare. Medicul care i-a pus diagnosticul spune că nu avea unde să îi facă analize de sânge. În plus, lipsea ecografistul. „Nu știu ce s-a întâmplat. Nu știu! Păi dacă aș ști…”, spune dr. Sanda Cernat, medic primar pediatru. 
Directoarea spitalului, care este medic chirurg și care la rândul său a văzut copilul, susține că aveau laborator de analiză câteva ore dimineață și că medicul specialist putea fi chemat de acasă pentru o ecografie. Cert este că deși a fost văzut de trei medici, Andrei a murit.
Procurorii care anchetează cazul au decis ca autopsia să nu fie făcută în acest spital, unde lucrează medicii care sunt acuzați de părinți de malpraxis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?