Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Primarul din Fitioneşti acuză PAGUBE IMENSE provocate drumurilor locale de firmele forestiere


Firmele de exploatare a lemnului, acuză primarul Iordache Cazacu, au distrus mai multe drumuri comunale, pe raza comunei Fitionești, pagubele fiind estimate la peste trei miliarde de lei vechi. Edilul susține că agenții economici care exploatează material lemnos pe Valea Zăbrăuți au distrus drumurile și căile de acces către proprietățile particulare iar pagubele sunt estimate într-o primă fază la trei miliarde de lei vechi. „Din primele estimări făcute de noi la nivelul autorității locale, pagubele create de firmele care exploatează masă lemnoasă și care folosesc drumurile comunale sau de interes local pentru a transporta lemnul, sunt de peste trei miliarde de lei vechi. Am solicitat Poliției ca toți cei care se fac vinovați de aceste distrugeri să fie identificați și să suporte contravaloarea acestor pagube”, a precizat primarul Iordache Cazacu.
    Acesta a adăugat că oamenii sunt nemulțumiți că o parte din pășunile comunei sau mai multe fânețe, proprietate particulară, au fost și acestea distruse de firmele de exploatare. „Sunt zeci de hectare cu fâneață ce au fost distruse pentru că firmele de exploatare au scos lemne pe aceste terenuri sau le-au transformat în rampe de încărcare fără a avea acordul proprietarilor”, a precizat primarul Iordache Cazacu. Acesta a afirmat că este dispus să renunțe și la plângerea penală făcută împotriva unui reprezentant al unei firme de exploatare, dacă vor fi reparate toate drumurile distruse.
    Vă reamintim că primarul comunei Fitionești, Iordache Cazacu, a acuzat mai multe firme de exploatare a masei lemnoase că au distrus drumurile comunale și de interes local, exploatând material lemnos cu utilaje grele (taf-uri, camioane de mare tonaj). Edilul șef din Fitionești a susținut că ar fi fost amenințat și chiar șantajat de fiul unui agent economic care exploatează în zonă, motiv pentru care a depus plângere penală pe numele acestuia la Parchet.
    Sesizat de cele întâmplate, prefectul de Vrancea Nicușor Halici, a mers în zonă pentru a vedea amploarea distrugerilor. Acesta a declarat că în zonele vizitate drumurile sunt complet distruse. Prefectul de Vrancea spune că în aceeași situație se regăsesc și pășunile proprietate publică și privată pe care agenții economici au făcut rampe de depozitare și încărcare a lemnului fără a avea acordul proprietarilor. Nicușor Halici a adăugat că cei care se fac vinovați de această situație se vor alege cu dosare penale, iar Primăria Fitionești, Consiliul Local și proprietarii privați se vor constitui parte civilă pentru recuperarea prejudiciilor provocate de distrugeri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?