Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Dan Puric vine la Târgul de carte de la Focșani


Omul de cultură Dan Puric va susține o conferință la Focșani cu ocazia celei de a X-a ediții a Târgului de Carte. Evenimentul cultural este programat cu prilejul Zilei Naționale a Bibliotecarului din 23 aprilie. Iubitorii de lectură și cultură vor putea participa la evenimentul organizat la Cinematograful Balada de către Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Vrancea și în parteneriat cu Ansamblul Folcloric Å¢ara Vrancei. Cea de-a X-a ediție a Târgului de Carte se va desfășura sub tema „Europa: cultură și identitate” și va aduce mai aproape de public edituri cunoscute, titluri noi din toate domeniile, editori și redactori de carte, librari și tipografi și, desigur, numeroși invitați.
    Organizatorii anunță că alături de scriitorii care vor lansa și prezenta peste 25 de titluri, vor sosi la Focșani, pentru a sărbători împreună acest important eveniment cultural al județului Vrancea, reprezentanți ai Asociației culturale Dacia din Borgaro Torinese – Italia dar și ai Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu din Chișinău, Republica Moldova. „Sperăm că această a X-a ediție a Târgului de carte – Focșani 2015, care se va desfășura în perioada 23-26 aprilie, să readucă în atenția publicului, prin numeroasele activități incluse în eveniment, importanța cărții și a lecturii și necesitatea de a lucra împreună la promovarea acestora„, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

   Conferință sponsorizată de Clubul Rotary

    Organizarea conferinței publice susținute de către actorul Dan Puric este asigurată de Clubul Rotary Varana Focșani. Tema conferinței susținută de Dan Puric este „Identitatea românească în context european”. Evenimentul va avea loc în sala Cinematografului Balada joi, 23 aprilie 2015, cu începere de la ora 18.00. Accesul în sală va fi gratuit, în limita locurilor disponibile.
    Conferința „Identitatea românească în context european” este organizată de Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea. „Care este rolul real al bibliotecarului și al bibliotecii publice în societatea informațională, care sunt așteptările și exigențele comunității multiculturale, care sunt răspunsurile comunității europene lărgite la provocările interculturalității sunt  subiectele principale de dezbatere și analiză ale ediției din acest an a Târgului de Carte de la Focșani. Pentru că are vocație națională, Târgul de Carte va fi gazda unei conferințe publice susținute de către actorul, regizorul și autorul  Dan Puric – un eveniment oferit ca dar de suflet de către Clubul Rotary Varana Focșani, prin implicarea directă a doamnei președinte Elena Stoica”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?