Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Mină antipersonal găsită la o societate de colectare a fierului


Opt proiectile explozive și perforante, o mină antipersonal și muniție delaborată au fost ridicate de specialiștii pirotehniști din cadrul ISU în cursul zilei de miercuri. Elementele de muniție au fost ridicate din Adjud, Gugești și Pufești. Prima intervenție a avut loc în cursul dimineții, în jurul orei 10.00, când pirotehniștii s-au deplasat la sediul unei societăți din Adjud cu domeniul de activitate colectarea deșeurilor feroase și neferoase. Aici au fost identificate trei proiectile perforante de calibru 76 mm, o mină antipersonal și 50 kg muniție delaborată.
    În jurul orei 13.00, specialiștii pirotehniști s-au deplasat la Gugești, unde un cetățean a găsit, în timpul desfășurării unor lucrări agricole, pe un câmp din localitate, un proiectil exploziv de calibru 100 mm. În jurul orei 15.00, echipa pirotehnică s-a deplasat la Pufești, unde, în condiții similare, au fost identificate 4 proiectile perforante de calibru 76 mm. „În toate cele trei cazuri, muniția neexplodată a fost ridicată și transportată în condiții de siguranță la depozitul special amenajate în vederea distrugerii. Deoarece elementele de muniție rămase neexplodate pot fi încă active, reamintim cetățenilor care se confruntă cu astfel de situații că acestea nu trebuie atinse, ridicate ori transportate în alte locuri. De asemenea, este interzisă comercializarea lor prin agenții de colectare a deșeurilor feroase și neferoase, topirea elementelor metalice ale munițiilor, tăierea acestora cu fierăstrăul, scule electrice sau prin sudură ori folosirea munițiilor pentru improvizarea diverselor unelte. Neutralizarea și distrugerea munițiilor se execută numai de către specialiștii pirotehniști, care au pregătirea și dotarea necesară pentru această misiune periculoasă”, a precizat căpitan Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.
    Tot miercuri, pompierii pănceni au intervenit pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la un apartament situat la etajul II al unui bloc de pe strada Nicolae Titulescu. Au acționat două echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență. „Incendiul a fost lichidat înainte ca flăcările să se poată extinde și la celelalte apartamente din bloc. Pentru protejarea cetățenilor din celelalte locuințe, s-a luat măsura evacuării acestora din imobil. În locuința afectată de incendiu se aflau, în momentul izbucnirii acestuia, un copil împreună cu mama lui, ambii părăsind locuința în condiții de siguranță”, a adăugat căpitan Duță.
    Ieri, pompierii din Vidra au intervenit pentru stingerea unui incendiu în satul Irești, unde au ars anexe pe o suprafață de aproximativ 250 metri pătrați. Din păcate, au ars și doi porci, cereale și furaje. Evenimentul s-a produs din cauza unui foc deschis în spații deschise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?