Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO: Vestitorii primăverii la Centrul pentru Persoane Vârstnice Fitionești


Cei 16 bunici și bunicuțe ocrotiți în Centrul de Asistență și Suport pentru Persoane Vârstnice Fitionești, dar și salariații instituției au avut parte, zilele trecute, de o surpriză mai mult decât plăcută, care i-a făcut să simtă cu adevărat apropierea Sărbătorilor Pascale. Ei au fost vizitați de copiii beneficiari ai Centrului de Zi din comună, precum și de deținuții – artiști din Penitenciarul Focșani, care au reușit să umple cu voie bună și bucurie întreg Centrul. Dacă prichindeii i-au făcut pe bătrânei să-și aducă aminte de copii și nepoți cu poeziile și cântecelele lor sensibile, melodiile antrenante interpretate cu talent de formația deținuților mai că i-a ridicat în picioare!
    Vârstnicii au mulțumit celor ce le-au făcut ziua mai frumoasă prin aplauze, iar din când în când și cu câte o lacrimă de emoție ivită în colțul ochilor și ștearsă pe furiș… Printre aceștia se numără și un beneficiar mai tânăr, dar îmbătrânit de încercările vieții. „În data de 25 februarie 2006, lucrând la o firmă de construcții, am suferit un accident în urma căruia am rămas paralizat de la brâu în jos. Din motive personale am ajuns la divorț, din căsătoria noastră au rezultat doi copii minunați, o fată și un băiat pe care îi port neîncetat în gând și în suflet. După cele întâmplate am fost nevoit să ajung într-un centru social. Așa am ajuns aici, unde am găsit multă liniște și înțelegere. De aceea aduc la cunoștința tuturor persoanelor aflate în dificultate, persoanelor care simt că le apasă greu singurătatea pe umeri să ni se alăture nouă, fiindcă aici suntem o familie și uneori chiar uităm de toate necazurile, în momente precum cele de astăzi, în care ne-am transpus într-o lume mai veselă, mai primitoare pentru noi toți. Fac un strigăt de ajutor tuturor persoanelor cu suflet mare să ne sprijine și pe noi financiar sau material, orice dar venit din partea lor este o mare bucurie pentru noi, deoarece singura noastră șansă sunt dumnealor”, a spus Dumitru Ungureanu, de 47 de ani, din Focșani, unul dintre cei 16 rezidenți ai Centrului de Asistență și Suport pentru Persoane Vârstnice Fitionești.
    „Așa cum Domnul Nostru Iisus Hristos spune să primim Sfintele Sărbători de Paște cu bucurie și lumină în suflet, curați, ne-am organizat să aducem o mângâiere acestor bătrânei chiar înaintea uneia dintre cele mai importante sărbători ale creștinilor ortodocși, și multumesc încă o dată doamnei Monica Nicu pentru inițiativă și pentru faptul că s-a gândit la ei”, a declarat Iordache Cazacu, primarul comunei Fitionești.

   Donațiile sunt binevenite

    Oricine se bucură când primește un cadou, însă cu atât mai mult cei care-și trăiesc apusul vieții într-un cămin, departe de cei dragi, uneori chiar și uitați de aceștia. Acolo, la centrul din Fitionești, orice donație este primită cu bucurie înzecită, iar pentru asta, eventualii sponsori se pot adresa Filialei de Cruce Roșie Vrancea, din Focșani, strada Dimitrie Cantemir nr. 5, telefon 0237.206.960 sau 0237.206.961, precum și Primăriei Fitionești. 
„Acești oameni minunați au avut și au încredere în noi toți că le vom asigura o atmosferă familială, caldă, că ne vom deschide sufletele să-i primim ca pe niște apropiați și nu ca pe simpli beneficiari, și cred că am îndeplinit cu succes această misiune. Bineînțeles, pe parcursul șederii lor în cadrul Centrului, împletim armonia și energiile pozitive cu serviciile de calitate asigurate de angajații profesioniști, specialiști bine pregătiți și selectați de doamna director a Filialei de Cruce Roșie Vrancea, Rodica Davidean, pe care o sensibilizează poveștile de viață diferite și totodată fascinante ale seniorilor noștri. În prezent mai avem câteva locuri disponibile în Centru, pe care dorim să le ocupăm cât mai repede cu scopul de a funcționa la capacitate maximă. Perioada sărbătorilor e ceva mai delicată, din cauza lipsei familiei de origine. Dar noi, angajații centrului, i-am adoptat și încercăm să le oferim toată afecțiunea noastră pentru a suplini cât de cât căldura familială. Pentru că suntem la început de drum, nu avem resursele necesare pentru a le oferi mici mofturi care pentru ei contează enorm și, uneori, poate nici pentru lucruri de o importanță mai mare, care ar fi de mare folos dezvoltării centrului nostru, așa că facem un apel către toți oamenii cu suflet mare, alături de care putem spune din toată inima că «și ei sunt ai noștri»”, a dorit să transmită psiholog Monica-Andreia Nicu, coordonatorul Centrului de Asistență și Suport pentru Persoane Vârstnice Fitionești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?