Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Start la faza zonală a concursului „Sanitarii Pricepuți”


Filiala de Cruce Roșie Vrancea a dat startul, ieri, la tradiționalul concurs „Sanitarii Pricepuți”, ce debutează cu faza zonală. Primele care se vor întrece în știința acordării primului ajutor sunt echipajele școlilor din Focșani și împrejurimi, competiția fiind găzduită de Liceul Pedagogic „Spiru Haret”. 
Potrivit celor declarate de profesorul Lidia Boc, coordonatorul acestui concurs și voluntar în cadrul instituției vrâncene de caritate, competiția a luat startul cu ocazia „Săptămânii altfel”, la cerința cadrelor didactice. „Acum se desfășoară faza zonală. Astăzi (ieri-n.r.) se vor întrece toate echipajele școlilor din Focșani și zonele limitrofe, urmând ca mâine (astăzi -n.r.) să mergem la Panciu și la Odobești. Desfășurarea concursului s-a menținut atât de mulți ani și datorită persoanelor care s-au implicat și și-au dat interesul, dar și datorită elevilor care și-au exprimat dorința de a participa și de a-și însuși tehnicile de acordare a primului ajutor. Noi dorim să continuăm acest concurs pentru că ne dorim ca toată lumea să învețe să acorde primul ajutor și să dezvoltăm în oameni spiritul civic, care ne cam lipsește. Concursul se adresează elevilor de gimnaziu și de liceu, a fost inițiat în anul 1962, și sunt elevi care au făcut atunci parte din echipaje, iar acum se află la pensie. Este o competiție de tradiție, care sperăm să continue cât mai mult timp și la care să participe cât mai mulți elevi, care vor deprinde, astfel, noțiuni de prim ajutor care într-un moment sau altul al vieții le pot fi vitale”, a declarat Lidia Boc. Potrivit programului de activitate al Filialei de Cruce Roșie Vrancea, la ediția din acest an a concursului „Sanitarii Pricepuți” se preconizează că vor participa echipaje din minim 20 de școli, adică minim 100 de elevi, fiecare echipaj fiind format din câte cinci elevi.
    Concursul „Sanitarii Pricepuți” se adresează copiilor și tinerilor și vizează atingerea unor obiective printre care: însușirea cunoștințelor de bază și a deprinderilor practice pentru acordarea corectă a primului ajutor și a celor de prevenire a accidentelor; păstrarea și îmbunătățirea sănătății fizice și morale; promovarea ocrotirii mediului înconjurător; dezvoltarea sentimentului solidarității umane față de cei aflați în suferință și a respectului față de persoanele în vârstă; însușirea cunoștințelor de bază despre Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie, despre istoria Societății Naționale de Cruce Roșie din România, despre Principiile Fundamentale ale Crucii Roșii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?