Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

GALERIE FOTO: Copii în vizită la pompieri. Ei au aflat cum să se comporte în caz de cutremur


    În ciuda vremii ploioase, peste 270 de copii au mers în vizită la pompieri, ieri, în cadrul programului național „Åžcoala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”. Elevii au văzut cum se primesc apelurile prin 112 și li s-a spus în ce situații trebuie apelat acest număr. De asemenea, au primit sfaturi despre cum trebuie să se comporte în anumite situații de urgență și s-au familiarizat cu specificul instituției.
    „Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vrancea susține programul național «Şcoala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!». Astfel, în prima zi a săptămânii, la sediul pompierilor focșăneni au venit să afle mai multe despre activitatea salvatorilor vrânceni atât preșcolari, cât și elevi din ciclul primar, gimnazial și liceal. Activitățile au urmărit participarea la patru ateliere de lucru, primul vizând modul în care se primesc apelurile prin intermediul numărului unic de urgență 112 și au discutat despre situațiile care trebuie semnalate la acest număr, despre întrebările care li se vor adresa și despre modul în care dispecerii alocă resursele pentru intervenții. La atelierul de informare preventivă au aflat despre cum trebuie să se comporte în caz de cutremur, ce trebuie să facă, dar mai ales ce nu trebuie să facă în cazul unei mișcări seismice. Al treilea atelier a vizat familiarizarea cu specificul instituției, fiind prezentate autospecialele de lucru cu apă și spumă, cea de descarcerare și autoscara mecanică. Totodată, scafandrii au prezentat echipamentele specifice, iar specialiștii pirotehniști au prezentat diferite tipuri de elemente de muniție, pe care cetățenii le-au descoperit de-a lungul timpului, explicându-se și pericolele la care se expun în cazul manevrării necorespunzătoare a acestor obiecte deosebit de periculoase. În ciuda vremii ploioase, peste 270 copii au trecut pragul pompierilor focșăneni”, ne-a declarat căpitan Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.
    Activități similare se vor desfășura și în zilele următoare, atât la sediul din municipiul Focșani, cât și la subunitățile de pompieri din Adjud, Panciu și Vidra. Săptămâna „Åžcoala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!” este un bun prilej pentru a-i familiariza pe elevi cu rolul și principalele atribuții ale structurilor inspectoratului pentru situații de urgență, de a le transmite în mod direct recomandări și sfaturi preventive.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?