Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

MARIA TATU: un dascăl de primă linie, cu o chemare specială


Învățământul vrâncean este mai sărac! Din multitudinea de stele care luminează lumea minunată a școlii vrâncene, a căzut o stea! A mai căzut o stea! S-a desprins luminos și totuși dramatic de pe cerul existenței noastre, a părăsit colțul nostru de spațiu și timp și a plecat să se alăture celor care, de la o vreme, se duc și se tot duc și ne lasă pe noi aici tot mai împuținați, tot mai săraci.
A plecat spre limanul cel lin iubita noastră colegă educatoare MARIA TATU (fostă TOLEA), promoția 1974 a Liceului Pedagogic Focșani și a luat cu ea toate ipostazele în care sufletul ei nobil și generos a ars viu și neostoit. A plecat Maria – fiică, Maria – mamă, Maria – soție, Maria – bunică, Maria – soră, Maria – prietenă, Maria – camaradă, Maria – ctitoră și încă multe alte ipostaze pe care doar Bunul Dumnezeu le cunoaște în întinderea, în valoarea și în virtutea cu care au fost îndeplinite într-o viață de om exemplară.
Călătoare în acest spațiu mirific al lumii noastre, călătoare vremelnică între cele două determinări de timp (naștere și moarte) MARIA TATU a fost, mai presus de toate, un dascăl de primă linie, cu o chemare specială pe un tărâm al unui destin ce trebuia împlinit. Åži l-a împlinit până la capăt cu demnitate și abnegație, cu daruire și pasiune. Dumnezeu a hotărât să o ia la el mult prea devreme, poate pentru a-i ține de urât soțului, plecat și el mult prea devreme dintre noi. Pe cei doi copii, Roxana și Alexandru i-a iubit mai mult decât ochii din cap, așa cum își iubea ginerele și pe cei doi nepoți.
Călătorie izbăvitoare, draga noastră colegă! Noi știm că drumul tău va fi bun, că toate strădaniile tale îți vor înlesni zborul spre locașul cel de veci. Gândul acesta să fie mângâiere familiei tale. Åžtim că ai dori să fie consolați, să nu sufere. Le spunem să-și afle alinare în faptul că toate suferințele tale și toate realizările tale ți-au dat o aură ce nu se va lua de la tine. Vei rămâne o amintire vie în inimile copiilor cărora le-ai călăuzit pașii timp de 40 de ani, în sufletele colegelor cu care ai împărțit bucurii și tristeți, în gândurile prietenilor!

                                             Dumnezeu să te odihnească în pace, Maria!

                                                                     Ecaterina Mihu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?