Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Automobilele trecutului şi viitorului, la Simpozionul Auto


Mai mulți profesori universitari din București și Iași, polițiști, elevi, dar și reprezentanți ai autorităților publice au răspuns prezent invitației de a participa la Simpozionul Auto Tehnic, aflat anul acesta la cea de-a IV-a ediție. Principalele obiective ale simpozionului sunt de promovare a educației științifice în școli, prin utilizarea experimentului real și virtual și totodată creerea unei conexiuni între învățământul liceal și cel universitar.

La Teatrul Municipal „Mr. Gh. Pastia” din Focșani a fost dat startul, sâmbătă, celei de-a  IV-a ediții a Simpozionului Auto Tehnic „Calitate, performanță și instruire prin experiment”. La evenimentul organizat la inițiativa Colegiului Tehnic de Transporturi Auto „Traian Vuia” din Focșani, au participat numeroși profesori de la Universitatea Politehnică din București, dar și reprezentanți ai autorităților publice locale și ai administrației județene. Dintre aceștia îi amintim pe profesorul universitar doctor inginer Cris-tian Andreescu, de la Universitatea Politehnică București, profesorul universitar doctor inginer Niculae Negurescu, profesorul universitar doctor inginer Paul Vasta, șeful Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Politehnice București, și mulți alți dascăli de seamă ai mediului universiar din București sau Iași. De asemenea, nu au lipsit de la această întâlnire importantă nici Daniel Ocheșelu, reprezentant al Consiliului Județean, instituție care a sprijinit financiar organizarea Simpozionului, dar nici viceprimarul Bogdan Emilian Matișan și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al Județului Vrancea.
Cea de-a IV-a ediție a Simpozionului Auto Tehnic „Calitate, performanță și instruire prin experiment” s-a desfășurat pe patru secțiuni de lucru. Secțiunea A, dedicată violenței în trafic, a constat în prezentarea unor situații explicite pe această temă, pentru ca mai apoi să fie organizat Concursul Național de Legislație Rutieră. Nu au lipsit dezbaterile pe această temă interesantă, mai ales din prisma polițiștilor, care au prezentat pe larg efectele violenței în trafic.
Secțiunea B, respectiv Aplicații virtuale, a constat în prezentarea unor aplicații virtuale din domeniile soft educațional, soft utilitar, pagini web, grafică și multimedia, Autocad, Labview și nu numai. De asemenea, tot în cadrul acestei secțiuni a fost organizat Concursul Național de Matematică Aplicată, destinat elevilor de clasele VII-VIII, respectiv XI-XII.
Cea mai importantă a fost însă secțiunea C, dedicată prezentării de comunicări științifice în domeniul Fizicii, în cadrul căreia și-au adus aportul unii dintre cei mai de seamă profesori universitari din țară. Cu această ocazie, a fost prezentată și o informare privind proiectele educaționale derulate de centrul educațional „Center for Science Education and Trainning”. Seminarul organizat la Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia” din Focșani s-a încheiat cu îndrăgita secțiune destinată prezentării mașinilor emblematice din trecut și totodată prezentării celor mai inovatoare și performante automobile ale viitorului.
Cea de-a IV-a ediție a Simpozionului Auto Tehnic „Ca-litate, performanță și instruire prin experiment” a fost organizat de Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia” Focșani, în cadrul Rețelei Educaționale „Hands on Science” România, coordonată de Center for Science Education and Training, în parteneriat cu Inspectoratul Åžcolar Județean, Casa Corpului Didactic „Simion Mehedinți” Focșani, Universitatea Politehnică București, Centrul de Tehnologii Avansate București, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iași, Universitatea „Dunărea de Jos” Galați și Primăria Municipiului Focșani. Inițiatorii Simpozionului sunt profesorii Ioan Negoescu, directorul Colegiului Tehnic Auto „Traian Vuia”, și Luminița Balaban, director adjunct al aceleiași unități de învățământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?