Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Proiectul de reabilitare a DJ 204P, blocat din cauza unui cetăţean care refuză exproprierea


Consiliul Județean Vrancea nu poate finaliza procedurile legale ca să obțină finanțare pentru modernizarea drumului județean DJ 204P, deoarece o persoană refuză să semneze exproprierea unei suprafețe de teren pentru utilitate publică. Persoana în cauză se numește Florică Bratu (FOTO) și nu este de acord ca pe terenul său să treacă drumul județean DJ 204P. Directorul Direcției de Dezvoltare din cadrul Consiliului Județean Vrancea, Romeo Iordache a declarat că Florică Bratu refuză în continuare să fie de acord cu exproprierea. „Consiliul Județean Vrancea a făcut toate demersurile legale pentru exproprierea unei suprafețe de teren însă una dintre persoane refuză în continuare, context în care nu poate fi finalizat proiectul de reabilitare a drumului județean DJ 204P”, a spus Romeo Iordache.
    Acesta a adăugat că prin refuzul de expropriere, proiectul de reabilitare a DJ 204 P este blocat, iar 200 de gospodării cu 370 de locuitori din comuna Gura Caliței rămân izolate. Romeo Iordache a reamintit că administrația județeană a depus la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) documentația pentru includerea drumului județean 204 P în programul anual de intervenții în primă urgență. Lucrările vor fi realizate și finanțate prin Compania Națională de Investiții. Drumul județean 204 P va fi reabilitat pe o lungime de aproximativ 19 kilometri, pe raza comunei Gura Caliței. „Lucrările constau în consolidarea drumui în patru puncte unde a fost afectat de alunecările de teren, refacerea terasamentului drumului prin așternerea unui strat de balast, realizarea de lucrări de preluare a apelor pluviale, realizarea de șanțuri, poduri și podețe. De asemenea, vor fi executate lucrări de preluare a apelor scurse de pe versanți prin canale colectoare de nivel și vor fi realizate subtraversări la drumul județean pe unde apele pluviale vor ajunge în albia râului aflată în vecinătatea drumului”, a precizat Romeo Iordache.

    14 localități afectate de ploile din ultimele zile

    În ultimele zile, mai multe drumuri din județul Vrancea au fost afectate de alunecări de teren produse în urma ploilor abundente, printre care se află și cele din comuna Gura Caliței. Ploile din ultimele două zile au afectat mai multe drumuri comunale și un drum județean pe raza comunei. „Este vorba de DJ 204 P, in punctul Cocoșari, unde platforma drumului a fost afectată din cauza alunecărilor de teren. Aceeași situație se regăsește și în punctul Dealul Lung, la intersecția cu drumul comunal Rașca. Ploile abundente au afectat mai multe drumuri comunale. Este afectat de ploile din ultimele zile DC Dealu Lung -Rașca, distrus in 6 puncte”, a precizat primarul Nicolae Èšandără.
    În total, în Vrancea sunt afectate 14 localități din zona de munte. „O situație mai gravă este la Dumitrești unde o alunecare de teren a rupt, din nou, drumul refăcut provizoriu. În județ sunt 14 localități unde au fost anunțate probleme și au fost trimise comisii pentru evaluarea pagubelor. Rapoartele comisiilor mixte urmează să fie discutate în cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență, vor fi avizate, iar situația pagubelor va fi înaintată către București”, a afirmat prefectul de Vrancea, Nicușor Halici.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?