Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Papa Francisc a cerut preoților să nu aibă ‘fețe acrite’ și să nu fie ‘plicticoși’



    Papa Francisc le-a reamintit preoților catolici că nu trebuie să aibă ‘fețe acrite’, să se lamenteze și ‘ceea ce este cel mai rău, să fie niște pastori plicticoși’, relatează EFE, citând din cuvintele rostite de Suveranul Pontif în omilia din Joia Mare, de la Bazilica Sfântul Petru din Roma. Cu aceeași ocazie, el a vorbit despre ‘frumusețea’ oboselii provocate de slujirea credincioșilor, o ‘oboseală bună, plină de roade și bucurie’, și a subliniat că această osteneală nu le dă prelaților dreptul de afișa ‘o față acrită’. Totodată, el a reiterat ideea că un preot trebuie să aibă ‘miros de oaie’ și ‘zâmbet de tată’, ‘fără nicio legătură cu cei care miros a parfum scump și te privesc de la distanță, de sus în jos’.
    Tonul acestei predici — în mod tradițional una dintre cele mai importante din întregul an — a fost plin de blândețe și căldură, relatează AFP, reamintind că Papa Francisc a mărturisit că înțelege ‘oboseala’ slujitorilor Domnului în mesajul pe care l-a adresat celor 415.000 de preoți catolici din întreaga lume. ‘Atâtea emoții obosesc inima pastorului. Pentru noi, preoții, evenimentele din viața oamenilor nu sunt un buletin de știri’, a spus el, adăugând că se gândește adesea și se roagă pentru preoții apăsați de povara misiunii lor.
    În cursul serii de joi, în cadrul ritualurilor din Săptămâna Mare, Suveranul Pontif a participat la o ceremonie de ‘spălare a picioarelor, care evocă gestul făcut de Iisus cu cei 12 discipoli ai săi. Pentru această ocazie a fost ales un grup de femei și bărbați care ispășesc pedepse privative de libertate într-o închisoare din apropiere de Roma, la Rebibbia.

   Papa are statuie la muzeul de ceară Grevin din Paris (FOTO)

    Papa Francisc are de joi o statuie la muzeul de ceară Grevin din Paris, care a fost prezentată în mod excepțional pe esplanada Catedralei Notre-Dame înainte de a se alătura celorlalte 200 de personalități expuse în sălile muzeului, relatează EFE. Pentru a fi realizată, sculptura a avut nevoie de șase luni și de munca a peste 15 artiști, în frunte cu Pooneh Aziminejadi, absolventă a Belle Arte din Teherán, care s-au bazat pe fotografii și alte documente. Statuia îl înfățișează pe Sfântul Părinte zâmbind, îmbrăcat în sutana lui albă tradițională și cu degetul mare de la mâna dreaptă, pe care poartă inelul papal, ridicat. „Din 1982, muzeul de ceară Grévin a avut ca tradiție imortalizarea papei ca reprezentant al păcii în lume”, a subliniat instituția, potrivit căreia papa Francisc a conferit pontificatului său „un stil diferit de cel al predecesorilor săi”. Pentru a sărbători prezența acestei sculpturi în sălile sale, muzeul Grévin a anunțat că va oferi ONG-ului catolic ‘Secours Catholique’ 150 de invitații pentru a putea fi admirat acest personaj care, ca și restul celor imortalizați în interiorul său, a marcat o epocă ori au pus amprenta schimbării în domeniul lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?