Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

ADIO relaţii şi intervenţii! Pe ce trebuie să se bazeze primarii de acum înainte


Asociația Comunelor din România (ACoR), filiala județului Vrancea, și Primăria Comunei Gugești organizează mâine, în Sala Mare a Consiliului Județean Vrancea, o reuniune de lucru cu tema „Dezvoltarea locală prin programe europene; Creșterea capacității locale de finanțare și cofinanțare a proiectelor – un obiectiv prioritar”. Conform datelor furnizate de Vasile Vatră, primarul comunei Gugești și președinte al Asociației Comunelor din România – filiala Vrancea, întâlnirea are ca scop îmbunătățirea capacității autorităților locale de a programa și administra fonduri publice, practici și experiențe în dezvoltarea locală și propuneri privind crearea centrului de scriere de proiecte pentru autoritățile locale.
    La eveniment au fost invitați președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, vicepreședintele Ionel cel Mare, prefectul Nicușor Halici, dar și Florian Dudu – președintele Patronatului Serviciilor Publice din România, primarii din județ. Deschiderea evenimentului va fi făcută de Vasile Vatră, după care vor urma la alocuțiuni invitații, dar și specialiștii care știu ce presupune scrierea și implementarea unui proiect cu finanțare europeană. De menționat că la această întâlnire va participa profesorul universitar Lilly Christoforidou, expert în planificare și implementare proiecte la nivelul Uniunii Europene, care va prezenta tema: „Management și performanță în administrația publică; Planificarea strategică, întocmirea bugetului pe programe, planul de afaceri”, după care vor urma Radu Vânturache și Remus Mândru de la V. P. Holding Management Sistems.
    La final vor avea loc dezbateri, colectare de idei și propuneri de proiecte pentru obiective de dezvoltare locală. „Întâlnirea are ca scop punerea în temă a colegilor primari a derulării proiectelor europene care pot fi accesate de autoritățile locale. Doresc să înființăm la nivelul județului Vrancea un birou unic al proiectelor UE. Soluția eficientă este ca localitățile să se asocieze prin asociații intercomunale, iar în acest fel beneficiarii proiectelor vor fi un număr mult mai mare de locuitori. Când lucrăm coordonat cu specialiști lucrurile capătă o altă dimensiune. Nu mai trebuie mers pe principiul fiecare pentru el sau cum poate primarul să se descurce, că nu știu ce relații sau intervenții are. Toți cetățenii care plătesc taxe și impozite trebuie să aibe condiții nornale de viață”, a spus Vasile Vatră, președintele ACOR filiala Vrancea.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?