Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO şi GALERIE FOTO: Avansări în grad și masă festivă de Ziua Poliției Române


Polițiștii din întreaga țară și-au sărbătorit ieri ziua. Alegerea datei de 25 martie pentru a sărbători Ziua Poliției Române este legată de simbolul creștin al Bunei Vestiri, aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat și pe actualul drapel al instituției. Cu ocazia împlinirii a 193 de ani de existență, la sediul IPJ Vrancea a fost organizată o ședință festivă, în cadrul căreia inspectorul șef, comisar șef Ionel Popescu, a dat citire ordinelor de avansare în grad a unui număr de 30 de lucrători, s-au transmis mesaje de felicitare și s-au acordat diplome. Apoi, o parte a lucrătorilor de poliție au petrecut la un restaurant din municipiu, așa cum se întâmplă în fiecare an.

    30 de polițiști vrânceni au fost avansați în grad, ieri, în cadrul ședinței festive  organizată cu ocazia Zilei Poliției Române. Unii dintre ei au fost avansați în grad înainte de termen, asta pentru că s-au remarcat prin modul în care și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu, iar alții la termen.
    Printre cei avansați în grad înainte de termen se numără Alin Eșanu, de la Serviciul de Investigații Criminale, și Cătălin Bercuci, de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, ambii fiind avansați la gradul de comisar. Tot înainte de termen a fost avansat în grad și Alin Alexandru Ghioc, caruia i s-a acordat gradul de inspector. Înainte de termen au fost avansați și mai mulți agenți, printre care  Sorin Nica, Cătălin Văraru și Ionuț Olteanu.
    Din rândul ofițerilor au fost avansați la termen, printre alții, Lucian Cazacu, Mirela Chiriac și Cornel Moise, toți primind gradul de comisar șef. La gradul de comisar au fost avansați Adrian Dochioiu și Săndel Stoica, iar la cel de inspector principal au fost avansați Cătălina Murariu și Alexandru Enache. Alți doi ofițeri au fost avansați la termen la gradul de inspector. Avansări la termen s-au făcut și în rândul agenților.

   Polițiștii, felicitați de președintele Consiliului Județean și de prefect 

    Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, le-a transmis un mesaj polițiștilor vrânceni cu ocazia Zilei Poliției Române. Astfel, acesta i-a felicitat pe oamenii legii pentru rezultatele obținute în activitate și le-a transmis multă sănătate atât lor cât și familiilor lor.
    La rândul său, prefectul Nicușor Halici, care a participat la ședința festivă, le-a transmis polițiștilor sănătate, putere de muncă și le-a urat să aibă succese deosebite în continuare. „Polițiștii și poliția și-au câștigat importanța și rolul în societate prin devotament, implicare și eficientizare a activităților instituției. Care este unul dintre cele mai importante lucruri pe care ni le dorim în viața noastră instituțională, familială, ca părinți, ca frați, etc? Siguranța, cred eu. Siguranța noastră și integritatea noastră și a bunurilor noastre. Și nu putem, și nu este corect să nu remarcăm rolul și importanța instituției poliției în asigurarea securității acestui deziderat. De aceea, am rugămintea ca în continuare să nu vă abateți de la principiul central al activităților care vă incumbă zi de zi, de 24 de ore din 24, șapte zile din șapte. Este vorba de principiul aplicării legii. Și am rugămintea să nu aveți în vedere decât acest principiu esențial de la care trebuie să porniți în orice acțiune a dumneavoastră. Eu îmi doresc și vă doresc succese deosebite în continuare, sănătate, putere de muncă pentru a da rezultatele necesare acțiunilor pe care le desfășurați. Vă asigur în continuare de sprijinul, colaborarea și chiar implicarea mea. Vă urez «La Mulți Ani» și să auzim doar de bine”, a transmis prefectul.
    După ședința festivă, la finele căreia inspectorul șef al IPJ Vrancea, comisar șef Ionel Popescu, i-a asigurat pe cetățenii județului Vrancea că oamenii legii vor fi în slujba lor, o parte dintre polițiști au mers la un restaurant din Focșani pentru a sărbători evenimentul.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?