Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Reţete delicioase pentru pofticioşi Lasagna cu foi de țelină


www.inbucatariilelumii.wordpress.com

Ingrediente:
pulpe de pui – 600 g
ceapă – 100g
morcov – 150 g
ulei măsline – 20 ml
usturoi – 50 g
vin roșu – 200 ml
parmezan – 80g
busuioc – 20 g
cimbru – 5 g
oregano – 5 g
țelină – 2 kg

Pentru sos:
lapte degresat 300 ml
quinoa – 50g
nucșoară – 2 g
parmezan – 50 g

Mod de preparare:
Se taie mărunt pulpele de pui, apoi se toacă legumele și parmezanul. Se călește amestecul de legume și carne de pui în ulei de măsline și vin roșu, apoi se condimentează cu cimbru, oregano și busuioc. Între timp se pregătește un sos alb, astfel: laptele degresat se fierbe, apoi se adaugă quinoa și parmezan mărunțit, amestecându-se încontinuu ca să nu se afume și să nu se formeze cocoloașe. Se condimentează sosul cu  nucșoară și se ia de pe foc atunci când s-a îngroșat.
Se pregătesc straturile de lasagna din foi de țelină în felul următor: Într-o tavă termorezistentă se pun foi de țelină, se ung cu sos alb și se adaugă amestecul de legume și carne de pui. Apoi se pune un nou rând de foi din țelină, peste care se adaugă sos alb, un start gros de parmezan ras și amestecul din legume și carne de pui. Se fac mai multe straturi (în funcție de grosimea tăvii în care se coace preparatul) și se încheie cu un strat din foi de țelină, unse bine cu sos alb și presărate cu mult parmezan ras. Se pun la cuptor până ce stratul de sos alb se rumenește și parmezanul se topește.
Se servește direct în tava în care a fost preparată, alături de un pahar de vin roșu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?