Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Pompierii au stins o… oală uitată pe aragaz!


Patru incendii au stins pompierii militari din cadrul ISU, în colaborare cu reprezentanții serviciilor voluntare pentru situații de urgență, luni seara și în cursul nopții de luni spre marți.
    Luni, în jurul orei 20.10, Detașamentul de Pompieri Focșani a intervenit în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Popești pentru stingerea unui incendiu în satul Terchești, izbucnit la proprietatea lui I. P.. Cel mai probabil din cauza unui coș, canal, burlan de fum amplasat ori neprotejat termic față de materiale combustibile, au ars aproximativ 20 mp din plafonul de lemn al casei și aproximativ 5 mp din acoperișului casei, confecționat cu astereală din lemn.
    Două ore mai târziu, două echipaje cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă din cadrul Stației de Pompieri Vidra au intervenit, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Vrâncioaia, la stingerea unui incendiu în satul Poiana, izbucnit la proprietatea lui N. S.. „În momentul sosirii forțelor de intervenție la fața locului, s-a constatat că incendiul se manifesta la o anexă, construită pe o suprafață de cca. 80 mp din paiantă. În urma incendiului s-au degradat pereții imobilului și a ars acoperișul acestuia, obiecte de mobilier și articole de îmbrăcăminte. Proprietarul a declarat că, în urma incendiului, au ars și documentele personale ale familiei. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că, cel mai probabil, evenimentul s-a produs tot din cauza unui coș, canal, burlan de fum amplasat ori neprotejat termic față de materiale combustibile. Pentru a nu vă confrunta cu situații similare, reamintim că verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii. Coșurile de fum trebuie curățate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare și trebuie izolate termic față de elementele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală de lemn și alte asemenea)”, se arată într-o informare a ISU Vrancea.
    În noaptea de luni spre marți, la ora 00.40, s-a dat din nou alarma la ISU, de această dată pompierii intervenind pentru stingerea unui siloz, din cartierul Unirea, Odobești, ce aparține unei societăți comerciale. „Cel mai probabil în urma fenomenului de frecare produs la nivelul unei instalații, s-a aprins rumegușul depozitat în interiorul silozului. S-a acționat cu ajutorul autospecialei de stins incendii și a autospecialei de lucru la înălțime pentru lichidarea focarelor de incendiu și răcirea permanentă, de la nivelul superior al silozului către baza acestuia. În urma evenimentului au ars aproximativ 4 tone de rumeguș din cele 15 depozitate în interior, degradându-se și instalația specifică aferentă”, au mai precizat reprezentanții ISU.
    În cursul aceleiași dimineți, în jurul orei 02.05, un apel primit prin intermediul numărului unic de urgență 112 anunța izbucnirea unui incendiu la un apartament situat la etajul al IV-lea al unui bloc de locuit de pe B-dul Independenței din Focșani. Imediat s-au deplasat la adresa indicată trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și ambulanța SMURD. În momentul sosirii forțelor de intervenție la fața locului, s-a constatat că ardea, cu degajări mari de fum, conținutul unui vas uitat pe aragazul în funcțiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?