Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Vrâncean cercetat pentru fals privind identitatea și înșelăciune


Un bărbat de 34 de ani, din comuna Gugești, este cercetat de polițiștii de la Transporturi Feroviare pentru săvârșirea infracțiunilor de fals privind identitatea și înșelăciune. Bărbatul călătorea cu un abonament care nu-i aparținea, iar în momentul în care a fost legitimat, le-a dat polițiștilor date false cu privire la identitatea sa. „La data de 18 martie a.c., polițiștii au depistat un bărbat, de 34 de ani, din comuna Gugești, județul Vrancea, care călătorea cu trenul pe distanța Focșani – Gugești, cu un abonament tip CFR ce nu-i aparținea, iar cu ocazia legitimării, a declarat date false cu privire la identitatea sa, respectiv pe cele ale posesorului de drept al abonamentului. Pe numele celui în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de fals privind identitatea și înșelăciune”, se arată într-o informare a Poliției Române.
    În aceeași informare se mai precizează că polițiștii de la transporturi din București, Craiova, Timișoara, Galați, regională de care aparție și Vrancea, și Constanța au acționat în trenurile care circulă pe patru magistrale feroviare, precum și în stațiile și triajele CFR pentru siguranța celor care călătoresc cu trenul. La acțiune au fost angrenați 368 de polițiști, dintre care 331 specializați în transporturi și 78 de lucrători ai serviciilor de transport feroviar de călători. În urma activităților, polițiștii au constatat 12 infracțiuni, dintre care 2 falsuri privind identitatea, un uz de fals, 2 înșelăciuni, 3 evaziuni fiscale și o contrabandă.
    De asemenea, polițiștii au aplicat 112 sancțiuni contravenționale, în valoare de 23.545 de lei, dintre care 54 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 11 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 30 la H.G. 203/1994 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române. Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 3.555 de lei. 
Oamenii legii spun că au fost identificați 7 minori lipsiți de supraveghere și 2 persoane cu afecțiuni psihice, față de care au fost dispuse măsurile legale. În urma controalelor, au fost identificați 839 de călători frauduloși, cărora personalul specializat le-a aplicat taxe și suprataxe în valoare de 9.973 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?