Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO: Companie din Focșani, premiată de BERD


O companie agricolă din Focșani este câștigătoarea premiului pentru eficiență energetică în agricultură, acordat în cadrul „Galei UE-BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare-n.r.) Sustainable Energy Excellence 2015”, care a avut loc în urmă cu trei zile la București. Este vorba de Comcereal Focșani, care beneficiază și de un film de prezentare, realizat în limba engleză. „Green Award pentru eficiență energetică în agricultură a fost câștigat de o companie agricolă, SC Comcereal SA, Focșani, Vrancea, care a investit 2,4 milioane de euro în fabrica de pâine, înlocuirea unor utilaje agricole și a uscătorului de cereale pe motorină cu unul care utilizează lemnul. Finanțarea a fost realizată prin BCR și BRD Groupe Société Générale”, se arată într-un comunicat semnat de Mark Velody, manager de proiect.
Potrivit comunicatului, BERD și UE premiază firmele românești care au investit în eficiență energetică și energie durabilă. 15 companii românești au fost recompensate, pe 18 martie, pentru promovarea energiei durabile. „Companiile românești au demonstrat că investind în eficiență energetică și energie regenerabilă pot aduce României beneficii economice, de mediu, de securitate energetică națională precum și beneficii sociale”, a afirmat James Hyslop, director BERD pentru România.
Pentru a promova energia durabilă în sectorul privat, BERD și UE, prin intermediul băncilor românești, oferă finanțare și îndrumare companiilor care doresc să investească în eficiență energetică și în proiecte la scară mică de energie regenerabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?