Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Programe de formare profesională pentru angajații AJOFM


Angajații Servicului Public de Ocupare din cadrul AJOFM Vrancea, precum și cei de la instituțiile similare din Vaslui, Botoșani, Timiș, Argeș, Bacău, Buzău și Tulcea, continuă activitatea de formare profesională  din cadrul proiectului „CompEtent – dezvoltarea competențelor angajaților SPO pentru creșterea Calității și Eficienței serviciilor furnizate”. Bilanțul programelor de formare profesională până în luna martie, inclusiv, arată realizarea unui număr de șaisprezece sesiuni de formare în domeniile: evaluator proiecte, competențe în limba engleză, management proiect, securitate și sănătate în muncă și resurse umane. „La sfârșitul programelor de formare, angajații SPO vor dobândi competențe profesionale ce vor determina o evoluție pozitivă în ceea ce privește calitatea serviciilor oferite, evoluție care se va regăsi descrisă în studiul privind evaluarea gradului de satisfacție al participanților după finalizarea programelor de formare profesională. Procesul de evaluare al calității serviciilor oferite de SPO se va realiza printr-un studiu care va aduna date relevante privind dezvoltarea competențelor personalului SPO, precum și calitatea serviciilor oferite la nivelul județelor implicate”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    În luna martie se desfașoară activitatea de identificare a instrumentelor aplicate la nivelul agențiilor de ocupare a forței de muncă în activitățile de consiliere profesională și mediere a muncii. Totodată, au fost transmise instituțiilor partenere în proiect două chestionare: unul pentru identificarea instrumentelor utilizate în activitatea de consiliere profesională și un chestionar pentru identificarea instrumentelor utilizate în activitatea de mediere a muncii. Toate rezultatele sunt înregistrate și interpretate de experții de consiliere și mediere, rezultate ce vor fi cuprinse într-un studiu care va veni cu propuneri de îmbunătățire a acestor activități.
    Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investește în oameni!”, Axa prioritară 4 „Modernizarea Serviciului Public de Ocupare”, Domeniul major de intervenție 4.2 „Formarea personalului propriu al SPO”. Solicitantul este Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui, în parteneriat cu AJOFM din Vrancea, Botoșani, Timiș, Argeș, Bacău, Buzău și Tulcea, Asociația „Aproape de Tine” Iași, Asociația Comunitară de Unitate și Mediere și SIVECO România SA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?