Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Spitalele, din nou „sub lupa“ inspectorilor DSP


Inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea au demarat, luni, o serie de controale la spitalele din județ, la cererea Ministerului Sănătății. Controlul a început cu Spitalul Județean de Urgență Focșani, iar până la mijlocul lunii aprilie, inspectorii sanitari vor verifica și unitățile medicale din Adjud, Panciu, Dumbrăveni și Vidra.
La Spitalul Județean, inspectorii sanitari vor verifica fiecare secție, inclusiv blocul operator și Unitatea de Primire Urgențe, având în vedere următoarele aspecte: condițiile igienico-sanitare, sălile de mese, respectarea normelor de amplasare a paturilor, respectarea normelor privind grupurile sanitare, spații frigorifice și monitorizarea temperaturii, circuitele funcționale, farmacia, laboratoarele, stația de sterilizare și respectarea etapelor sterilizării, respectarea normelor la nivelul spălătoriei, depozitarea reactivilor și mediilor de cultură.
Șeful DSP, medicul Cătălin Graur, ne-a declarat că se va verifica și respectarea normelor de supraveghere, prevenire și control a infecțiilor nosocomiale, modul de aprovizionare cu materiale de curățenie și produse biocide, cantități, stocuri, avize. Aceste verificări vor dura până la Paște, când inspectorii sanitari trebuie să transmită la Ministerul Sănătății raportul de control.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?