Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Tânărul care tâlhărea copii, față în față cu judecătorii



    Ion Florin Damian, de 20 de ani, din Odobești, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru săvârșirea a trei infracțiuni de tâlhărie și un furt calificat. El se află în arest de la începutul acestei luni.
    În rechizitoriu se arată că infracțiunea de furt calificat a fost comisă la data de 23 februarie, iar în perioada 25-27 februarie a comis trei infracțiuni de tâlhărie, toatele victimele sale fiind minore. Prima faptă de tâlhărie comis-o pe strada Unirea Principatelor din municipiu. El a abordat un adolescent de 16 ani, pe care l-a lovit, apoi i-a luat telefonul mobil. Fapta a fost sesizată la poliție la scurt timp după ce a fost comisă.
O zi mai târziu a acționat din nou. De această dată și-a întâlnit victima, un tânăr de 18 ani, în cartierul Bahne. Inițial i-a propus un schimb de telefoane, iar în momentul în care a fost refuzat, a scos un cuțit și a trecut la amenințări, moment în care a primit ce și-a dorit, respectiv telefonul mobil al victimei. Pe 27 februarie, Ion Florin Damian și-a întâlnit cea de-a treia victimă, un băiat de 17 ani, pe Bulevardul Independenței. Era în jurul orei 20.00 când adolescentul a fost abordat de tânărul de  20 de ani, care i-a cerut să facă schimb de telefoane. Neinteresată de propunere, victima l-a refuzat. Ca și cu o seară înainte, a scos cuțitul, cu care l-a speriat pe adolescent, apoi i-a luat telefonul.
Înainte de a fi reținut, la finele lunii trecute, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au făcut o percheziție la locuința socială a lui Damian și au găsit telefoanele furate, pe care le-au luat, urmând a le înapoia victimelor. „La data de 2 martie a.c., polițiștii focșăneni l-au reținut pe D. Ion Florin, de 20 ani, din orașul Odobești, iar în urma documentării activității infracționale au stabilit faptul că în perioada 25-27 februarie 2015, pe raza municipiului Focșani, a săvârșit 2 infracțiuni de tâlhărie. Acesta acosta victimele, le propunea un schimb de telefoane mobile și deoarece acestea refuzau, erau amenințate și ulterior deposedate de aparatele mobile. Totodată, polițiștii au mai stabilit faptul că în aceeași perioadă, tânărul a mai sustras un telefon mobil, folosind același mod de operare, valoarea prejudiciului cauzat fiind de 500 de lei. Valoarea prejudiciului total cauzat a fost de 2.000 lei, iar în urma percheziției la domiciliul lui D. Ion Florin, bunurile sesizate ca sustrase au fost recuperate și urmează a fi predate părților vătămate”, au transmis polițiștii la momentul reținerii tânărului.
    La audieri, Ion Florin a recunoscut faptele comise. De altfel, el nu este la prima abatere. În 2011 a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru tâlhărie, fiind liberat condiționat la data de 6 mai 2014.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?