Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Agresorii poliţistului, prinşi când vroiau să fugă din ţară


Agresorii polițistului buzoian bătut în gară la Focșani au fost prinși în timp ce vroiau să părăsească țara. Ieri au fost aduși la parchet și după ce au spus că regretă fapta au fost reținuți pe bază de ordonanță pentru 24 de ore. Este al doilea caz în numai câteva zile când polițiștii sunt ultragiați. Polițistul de la Buzău este încă la spital și va avea nevoie de peste 21 de zile de îngrijiri medicale, prezentând și o fractură.

Agresorii polițistului din Buzău au fost prinși în timp ce vroiau să părăsească țara prin vama Turnu din județul Arad. Polițiștii de la TF Focșani au reușit să dea de urma fugarilor și în cursul zilei de ieri i-au prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, însărcinat cu soluționarea acestei spețe. În tot acest timp, polițistul buzoian și-a scos certificat medico-legal care atestă faptul că va avea nevoie de cel puțin 21 de zile de îngrijiri medicale. Gheorghe M., de 26 de ani și fratele său mai mic, Lucian M., numai ce s-au dezmeticit din băutură și simțind că nu au făcut un lucru lăudabil, au decis să ia drumul străinătății pentru a li se pierde urma. Nu au știut, probabil, că au fost dați în consemn la frontieră. Miercuri, când autocarul în care se aflau a ajuns în vama Turnu, polițiștii de frontieră i-au reținut. Procurorii spun că cei doi și-au recunoscut faptele și că le regretă. Cei doi băieți au fost reținuți pe bază de ordonanță pentru 24 de ore și nu este exclus ca astăzi să fie duși în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Reamintim că în noaptea de 12 spre 13 septembrie, un polițist buzoian a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Vrancea după ce a fost bătut de mai mulți indivizi, în gară la Focșani. Pentru că ancheta era în curs de defășurare, procurorii nu au confirmat zvonul. Cei doi fugari erau însă atent monitorizați și nici nu bănuiau probabil că oamenii legii sunt pe urmele lor mai ales că au fost surprinși de camerele de luat vederi. Surse din rândul anchetei susțin că polițistul în cauză era pe peron, așteptând, alături de alți colegi, sosirea unui rapid. Au coborât în Focșani pentru a schimba trenul. În acest timp s-ar fi îndreptat spre un magazin de pe peron când agresorii ar fi ieșit din local băuți. Pentru că vorbeau foarte urât, agentul   i-a atenționat și în câteva clipe s-au năpustit asupra lui. A fost trântit la pâmânt și fără milă sau teamă că omul purta haina statului, i-au aplicat mai multe lovituri cu picioarele. Polițistul a ajuns la spital cu o fractură de piramidă nazală și alte traumatisme în zona capului.

***

Zilele trecute, alți doi bărbați au fost duși la parchet după ce au băgat spaima în câțiva polițiști și un jandarm. Aceasta este încă o dovadă că pentru unii, democrația înseamnă haos și își închipuie că pot face tot ceea ce doresc. Totul a început când agenții au oprit un autoturism pentru un control de rutină și totul s-a transformat într-un circ, doar pe motiv că unul dintre bărbați pur și simplu nu suportă polițiștii. În momentul în care polițistul a solicitat documentele șoferiței, unul dintre bărbații care se afla în mașină a început circul. Oamenii legii au solicitat întăriri, iar la vederea acestora celălalt bărbat din mașină a coborât și el pentru a continua acțiunea primului. Unul dintre ei a lovit un polițist cu cotul în piept de i-a rupt cămașa. Ambii bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și ieri au primit, din partea procuro-rilor, interdicția de a părăsi localitatea de domiciul.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?