Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Scaune auto donate de Bebetex România copiilor din structurile DGASPC Vrancea


Toate familiile vrâncene care au în plasament copii din structurile Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea, și care au un autovehicul, vor primi scaune auto cu care să-i poată transporta. Este vorba de o donație de 130 de astfel de scaune făcută în cadrul unei campanii de responsabilizare a părinților, inițiată de Bebetex România, distribuitor de scaune auto în România,  parte a Grupului de firme Team Tex, leader european în fabricarea și comercializarea scaunelor auto de copii, împreună cu Organizația Non Guvernamentală Smart Group Solutions din Focșani. „Prin acțiunea inițiată, Bebetex România arată întregii societăți că darul de la inimă la inimă salvează vieți și ușurează munca celor direct implicați în creșterea și educarea copiilor, care dincolo de profesie sunt un substitut real al dragostei și îndatoririi părintești. Doresc să mulțumesc BebeTex România, să le urez mult succes în activitatea ce o desfășoară și să-mi exprim speranța că suntem și vom fi beneficiarii unei colaborări pe termen lung, întotdeauna în sprijinul celor de lângă noi”,  a declarat Daniela Nicolaș, directorul DGASPC Vrancea.
    Prin donațiile făcute în cadrul Campaniei de responsabilizare și conștientizare privind siguranța transportului copiilor, Bebetex se adresează părinților care vor ca transportul copiilor lor să se facă în deplină siguranță. Astfel, scaunele auto care sunt donate sunt în concordanță cu normele și standardele de calitate europene, fiind omologate ECE R44/04.
    Bebetex își dorește să ajungă la cât mai mulți părinți sau viitori părinți, cu informații despre siguranța în mașină. Prin donarea acestor 130 de scaune auto se dorește tragerea unui semnal de alarmă pentru importanța folosirii scaunului auto chiar și pe distanțe scurte, cum ar fi o plimbare prin oraș. „Împreună putem schimba concepții și le putem oferi siguranță și confort celor mici atunci când călatoresc. Scaunele auto pentru copii nu sunt opționale, nu sunt un accesoriu”, a declarat Roxana Cepalis, administrator Bebetex.
    Folosirea scaunelor auto pentru copii este obligatorie de la naștere până când cel mic atinge întălțimea de 135 cm, începând cu 6 februarie 2015, după publicarea în Monitorul Oficial a  Hotărârii Guvernului nr. 11/2015 pentru modificarea și completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Nerespectarea acestor reguli va fi sancționată cu până la cinci puncte de amendă. Asta înseamnă că amenda ar putea ajunge la 450 de lei, cam cât ar costa, de fapt, un scaun pentru copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?