Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Mai multe zone verzi pentru locuitorii oraşului Panciu


Autoritățile locale din Panciu vor ca până la finele anului 2015 să schimbe fața orașului, un rol important urmând să îl aibă spațiile verzi care vor fi din ce în ce mai multe. În acest sens, Primăria Panciu are în derulare proiectul „Crearea și modernizarea zonelor verzi, mobilier stradal, parcuri și zone florale”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, „Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere”, Domeniul major de intervenție 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană. Proiectul are o valoare de 6.596.784 lei.     Prin intermediul acestui proiect, 14 cvartale de blocuri din orașul Panciu sunt modernizate și reabilitate, prin crearea sau modernizarea zonelor verzi prin gazonare, plantare de vegetație arboricolă, creare de zone florale, dar și prin sistematizarea spațiilor de acces pietonal și auto din interiorul spațiilor dintre blocuri, montarea mobilierului urban de tip bănci și instalarea de coșuri de gunoi. Proiectul mai prevede achiziționarea și montarea unor foișoare din lemn de rășinoase, dotate fiecare cu câte două bănci, o masă, un coș de gunoi și un stâlp de iluminat cu panou fotovoltaic; mașini de tuns gazonul și gardul viu, precum și amenajarea unor alei de acces cu lățimea de 1 metru, din pavele autoblocante. „La finalizarea proiectului, toate curțile interioare ale blocurilor vor arăta cu totul diferit. Vor fi pavelate, parcări amenajate, băncuțe și coșuri de gunoi la fiecare scară de bloc. Pe lângă toate acestea, vor exista zone cu suprafețe acoperite cu vegetație arboricolă și florală”, precizează primarul Iulian Nica.
    Edilul șef din Panciu a adăugat că nici familiile cu probleme nu au fost uitate. În acest sens, va fi realizat și proiectul „Centru de consiliere și sprijin pentru părinți și copii, orașul Panciu, județul Vrancea”.  „Proiectul își propune crearea și oferirea unei alternative comunitare de consiliere și sprijin pentru un număr de 100 de copii și 50 de părinți din orașul Panciu, în vederea evitării separării copiilor de familiile lor. Prin implementarea lui, se mai dorește crearea unui serviciu descentralizat de consiliere și sprijin pentru copii și familie, dar și creșterea calității vieții copiilor aflați în situație de risc de abandon”, a precizat primarul Iulian Nica.
    În total, administrația locală din Panciu va finaliza până la sfârșitul anului 2015 10 proiecte de investiții, aflate în diferite stadii de execuție. 

   
   
   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?