Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

GALERIE FOTO: Grădiniţă construită cu fonduri europene, la Răcoasa


Autoritățile locale din Răcoasa au inaugurat o grădiniță, luni, ce a fost construită de la zero. Investiția, în valoare de peste 360 de mii de lei, a fost finanțată cu fonduri europene. Ajutorul financiar nerambursabil a fost acordat de Agenția de Plăți Pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, Programul Național de Dezvoltare Rurală – Măsura 322, fonduri accesate prin Grupul de Acțiune Locală „Å¢ara Vrancei”. Lucrările au fost realizate de societatea Sowiens SRL Galați. 
Primarul comunei Răcoasa, Vladimir Păun, a declarat că inaugurarea acestei grădinițe înseamnă foarte mult pentru comunitate, dar mai ales pentru micuți, care își vor desfășura activitățile într-un imobil nou, dotat corespunzător. „De luni, copiii de la Răcoasa s-au mutat în grădiniță nouă! Å¢in să le mulțumesc tuturor celor ce s-au implicat în realizarea acestui obiectiv, colectivului din Primăria Răcoasa, constructorului, cadrelor didactice și tuturor celor ce au crezut că se poate și au încredere în continuare că facem lucruri bune”, a precizat edilul. 
Vladimir Păun a precizat că grădinița are o suprafață utilă de 140 metri pătrați și dispune tot ceea ce trebuie pentru desfășurarea activităților didactice în bune condiții. „Grădinița are o suprafață utilă de 140 metri pătrați și este formată din două săli de clasă, grup sanitar pentru copii, cameră materiale curățenie, cameră materiale didactice, cameră depozitare cornul și laptele, hol, vestiar, grup sanitar cadre, cancelarie, centrala termică. Practic, este vorba de o unitate de învățământ modernă, de care vor beneficia copiii din Răcoasa”, a precizat primarul comunei Răcoasa.

Potrivit acestuia, la nivelul comunei mai este în curs de implementare un proiect care vizează amenajarea unui traseu tematic, denumit „100 de ani de eroism la Mărăști”. Proiectul a fost scos la licitație pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) și are o valoare estimată de 150 de mii de lei, fără TVA. Proiectul constă în montarea unor panouri electronice de marcare/ informare și realizarea unui ghid turistic bilingv.
Obiectivele specifice ale proiectului vizează: crearea și menținerea locurilor de muncă prin activități de turism, în special pentru tineri și femei; creșterea valorii adăugate în activități de turism; crearea, îmbunătățirea și diversificarea infrastructurii și serviciilor turistice; creșterea numărului de turiști și a duratei vizitelor. „Prin  această  investiție va putea fi promovată cultura  locală tradițională și patrimoniul cultural și natural local. Se remarcă la nivelul județului numărul mare de unități administrativ teritoriale cu concentrare mare a patrimoniului construit, cu valoare culturală de interes național”, a adăugat primarul Vladimir Păun.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?