Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Matrici și eseu despre statul român modern, la simularea Bac-ului


Aproximativ 4.500 de elevi de clasele a XI-a și a XII au susținut, ieri, proba la matematică ori istorie, în cadrul simulării examenului de Bacalaureat. Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, de la clasele XI-a au fost înscriși 2.432 de elevi, 261 dintre aceștia fiind absenți, iar de la clasele a XII-a au fost înscriși 2.692 de elevi, absentând 287 de elevi.
Candidații au avut de rezolvat, în 3 ore, câte trei subiecte. Astfel, au fost create subiecte pentru elevii de la profilurile: matematică-informatică, pedagogic, științe ale naturii și tehnologic. Potrivit inspectorului școlar de matematică, profesorul Fănel Lipan, subiectele au fost de complexitate medie, iar elevii pregătiți ar trebui să ia note mari. „Din punctul meu de vedere, nivelul subiectelor a fost unul mediu, iar elevii conștiincioși ar trebui să ia noate bune, chiar foarte bune”, a spus inspectoru școlar.
Liceenii care au optat pentru istorie au avut de rezolvat tot câte 3 subiecte. Astfel, elevii clasei a XII-a au avut, la primul și al doilea subiect, de rezolvat mai multe cerințe pe baza a două texte istorice date, iar la subiectul al III-lea au avut de redactat un eseu despre statul român modern, în funcție de anumite aspecte. În ceea ce-i privește pe elevii claselor a XI-a, elevii au avut de rezolvat cerințe asemănătoare cu cele de la clasele a XII-a, fragmentele date fiind însă diferite. Astfel, la subiectele I și II au avut de rezolvat mai multe cerințe pe baza a două texte istorice date, iar la subiectul al III-lea au avut de redactat un eseu despre Europa în a doua jumătate a secolului al XX-lea, având în vedere mai multe aspecte. 
Ultima probă a simulării examenului de Bacalaureat are loc mâine, fiind susținută numai de elevii clasei a XII-a, care vor trebui să-și testeze cunoștințele la una dintre probele profilului și a specializării. Rezultatele vor fi anunțate pe 12 martie.

   Subiectele și baremele de corectare

Clasa a XI-a matematică-informatică  varianta de subiect AICI baremul AICI
Clasa a XI-a științele naturii varianta de subiect AICI baremul AICI
Clasa a XI-a tehnologic varianta de subiect AICI baremul AICI
Clasa a XI-a pedagogic varianta de subiect AICI baremul AICI
Clasa a XI-a istorie varianta de subiect AICI baremul AICI

Clasa a XII-a matematică-informatică  varianta de subiect AICI baremul AICI
Clasa a XII-a științele naturii varianta de subiect AICI baremul AICI
Clasa a XII-a tehnologic varianta de subiect AICI baremul AICI
Clasa a XII-a pedagogic varianta de subiect AICI baremul AICI
Clasa a XII-a istorie varianta de subiect AICI baremul AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?