Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO: INCENDIU în Focşani! Primarul Bacinschi a ajuns la faţa locului


O locuință situată pe strada Odobești, din municipiul Focșani, a fost cuprinsă de flăcări vineri dimineață. După cum spun pompierii, incendiul ar fi fost provocat de un coș de fum amplasat ori neprotejat termic față de materiale combustibile.
    S-a întâmplat în jurul orei 8.00, iar proprietara casei ne-a spus că în momentul în care a auzit pocnete, ea își lua medicamentele. Apoi și-a dat seama că îi arde casa. „S-a abătut nenorocirea de la curent. Îmi luam tratamentul și am auzit pocnind. Am crezut că e vreo pasăre pe tablă, dar când am ieșit am văzut nenorocirea asta”, ne-a spus Dumitra Nicolau, proprietara casei.
    S-a sunat imediat la 112, iar la fața locului au ajuns două echipaje cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani. Aceștia au intervenit pentru localizarea și lichidarea flăcărilor, dar și pentru protejarea vecinătăților. „Apelul prin intermediul numărului unic de urgență 112 s-a primit în jurul orei 8.00 și s-a anunțat producerea unui incendiu la o locuință situată pe strada Odobești, din Focșani. Imediat, la fața locului s-au deplasat două echipaje cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, care au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului. În momentul sosirii forțelor de intervenție la fața locului, incendiul se manifesta în podul locuinței cu degajări mari de fum. În urma acestuia au ars acoperișul, pe o suprafață de aproximativ 100 metri pătrați, dar și mai multe lăzi din plastic și carton depozitate în podul locuinței. De asemenea, s-au deteriorat planșeele din trei camere. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că, cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un coș de fum amplasat ori neprotejat termic față de materiale combustibile”, ne-a declarat căpitan Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

    La fața locului a ajuns și primarul municipiului Focșani, Decebal Bacinschi. El a spus că incendiul a pornit de la hoarnă. Potrivit edilului, dacă în pod nu ar fi fost depozitate atâtea lucruri, pagubele ar fi fost mult mai mici. „Incendiul a pornit de la o hoarnă de la centrală, pe care am înțeles că ar fi verificat-o anul trecut, dar cine știe ce s-a întâmplat! Și cu aceste cutremure este posibil să se fi deplasat. Am făcut apel la populație să nu mai depoziteze tot felul de lucruri în poduri, dacă nu ar fi fost depozitate cutii în pod aici paguba ar fi fost mult mai mică”, a precizat edilul.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?