Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Prietenii din Olanda, din nou în vizită la Crucea Roșie Vrancea


Trei cadre didactice și patru elevi ai școlilor „De Hanen”, „Stedelyke Scholen Gemeerschap Nymegen” și „Gymnasium Bernrode Heescoijk” din regiunea Den Bosch, Olanda, s-au aflat în vizită, pentru o săptămână, la Crucea Roșie Vrancea.
Împreună cu conducerea și voluntari ai instituției vrâncene de caritate, ei au vizitat proiectele sociale ale Crucii Roșii Vrancea, cu precădere Locuința pentru Persoane Adulte cu Handicap „Casa Noastră” din Beciu, Locuințele Protejate pentru Vârstnici din Vîrteșcoiu, școlile și grădinițele din Beciu, Faraoane, Burcioaia, cu care aceștia au un parteneriat.
De asemenea, au avut ocazia să ia parte și la o reprezentatie practică la Brutăria din Burcioaia, derulată în parteneriat cu Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani. „Trei elevi ai clasei a IX-a, împreună cu doamna profesor de practică Rica Dogaru, au predat cursuri de panificație, făcând cornuri, batoane și covrigi pentru elevii olandezi, dar și pentru copiii de la școala din sat, care au fost extrem de fericiți”, a declarat Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Roșie Vrancea.
    Delegația olandeză a vizitat, totodată, diverse familii nevoiașe din Vînători și Homocea și au dorit să se implice într-un proiect social, identificat de preotul Nicolae Goleșteanu de la Parohia din Urechești, fiind vorba de o mamă care trăiește în condiții insalubre, împreună cu trei din cei șapte copii ai ei. Situația în care aceștia trăiesc i-a sensibilizat și astfel au cumpărat alimente în valoare de aproximativ 150 euro. Vizitatorii olandezi și-au exprimat dorința de a promova acest caz și în Olanda, dorind să facă o colectă de fonduri, cu speranța că vor reuși să construiască o cameră pentru ei. Povestea sărmanei familii a Marianei Lunică și a celor trei fetițe ale sale o  puteți citi, mâine, doar în Monitorul de Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?