Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Incendiu imaginar la o societate comercială din Vînători


Șase echipaje de pompieri s-au deplasat în comuna Vînători, ieri, pentru a  stinge un incendiu izbucnit la o societate comercială cu domeniul de activitate recuperare materiale reciclabile sortate. Din fericire, nu a fost vorba de un incendiu real, ci despre un exercițiu. Tema acestui exercițiu a fost „Stingerea unui incendiu la un depozit de sortare, prelucrare și reciclare deșeuri” și a inclus două situații tactice.
    Astfel, din cauza unui scurtcircuit electric la unul dintre motoarele utilajului de măcinat și spălat materia primă se produce un incendiu în una dintre celulele de lucru, cu posibilități de propagare la întregul amplasament. „În urma solicitării primite prin intermediul numărului pentru apel unic de urgență 112 s-au deplasat la fața locului 6 autospeciale din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, astfel: 3 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 1 autospecială pentru descarcerare, 1 autospecială pentru lucrul la înălțime și 1 ambulanță SMURD. La sosirea forțelor de intervenție s-a constatat că incendiul se manifesta în interiorul unei celule de lucru, la nivelul unui utilaj de spălat și măcinat materia primă”, au transmis reprezentanții ISU Vrancea.

    A doua situație tactică a presupus stingerea unui incendiu ce se manifesta la deșeurile depozitate pe platforma betonată de pe latura de N-E a societății, eveniment produs din cauza unor scântei purtate de vânt și căzute pe materiale combustibile.
Personalul din cadrul obiectivului cu atribuții pe linia situațiilor de urgență a luat primele măsurări pentru evacuarea persoanelor din spațiul incendiat, acționarea supra focarului cu mijloacele de primă intervenție din dotare și întreruperea alimentării cu energie electrică a spațiilor afectate de incendiu. Forțele specializate au intervenit atât pentru localizarea și lichidarea acestuia, cât și pentru protecția celulelor de lucru învecinate.
    Reprezentanții ISU transmit că în urma evaluării exercițiului s-a constatat că atât echipele de intervenție, cât și personalul cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență au acționat conform planurilor de intervenție, fără a se semnala probleme deosebite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?