Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Tinerii interesați de cariera militară sunt așteptați la Biroul de informare-recrutare


Tinerii interesați de o carieră militară, în anul de învățământ  preuniversitar 2015 -2016, sunt așteptați la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal, din strada Cezar Bolliac nr. 5 -7 (demisol Casa  Armatei), tel. 0237.216.227, pentru a iniția procedura de recrutare, selecție și admitere. Potențialii candidați pentru Colegiile Naționale Militare trebuie să îndeplinească, în mod cumulativ, mai multe criterii. Astfel, trebuie să
aibă vârsta de cel mult 16 ani, împliniți în anul desfășurării concursului de admitere, să fie absolvenți ai învățământului secundar inferior – ciclul gimnazial și să fi promovat evaluarea/ testele naționale, iar în cazul în care este elev în ultimul an să facă dovada promovării evaluării/ testelor naționale, până la data concursului de admitere.     Numărul de locuri pentru fiecare dintre Colegiile Naționale Militare, respectiv „Åžtefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, „Dimitrie Cantemir” din Breaza și „Mihai Viteazul” din Alba Iulia este de 100 pentru băieți și 20 pentru fete. Selecția candidaților se face în cadrul Centrului Zonal de Selecție și Orientare Câmpulung  Moldovenesc și cuprinde următoarele tipuri de probe: psihologice; fizice și interviu de evaluare finală.
Admiterea prevede susținerea și promovarea unei probe eliminatorii cu durata de 3 ore, care constă într-un test grilă de evaluare a cunoștințelor la disciplinele Limba și literatura română și Matematică, care se desfășoară în perioada prevăzută de Ministerul Educației și Cercetării Åžtiințifice pentru probele de aptitudini (30 mai 2015). Sunt declarați „admis” la proba eliminatorie candidații care obțin cel puțin nota 6,00. Clasificarea candidaților se va face în limita numărului de locuri aprobat, în ordinea strict descrescătoare a mediilor finale de admitere, calculate astfel: MFA = (NT+MA) : 2, unde: MFA= media finală de admitere, NT: nota obținută la testul grilă de evaluare la Limba și literatura română, respectiv Matematică, și MA = media de admitere, prin repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat, calculată ca medie ponderată între 1 din 2, media generală obținută la evaluarea națională (75%) și media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a.(25%). Recrutarea potențialilor candidați pentru Colegiile Naționale Militare și întocmirea dosarului se vor desfășura în perioada 16 februarie – 24 aprilie 2015.
Potențialii candidații la categoria maiștri militari trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele criterii specifice de recrutare: să aibă vârsta de cel mult 28 de ani împliniți în anul organizării concursului de admitere; să fie absolvent de învățământ liceal, militar sau civil, cu diplomă de bacalaureat, iar în cazul în care sunt elevi în ultimul an, să facă dovada promovării examenului de bacalaureat până la data concursului de admitere.    Recrutarea potențialilor candidați pentru Åžcolile Militare de Maiștri Militari și întocmirea dosarului se vor desfășura în perioada 16 februarie – 19 iunie 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?