Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Preotul Mihail Milea a lansat volumul „Patria în opera lui Grigore Vieru“


Preotul Mihail Milea a lansat, vineri, la Casa de Cultură din Odobești, volumul „Patria în opera lui Grigore Vieru”, apărut în acest an, cea mai recentă lucrare despre ultimul clasic al literaturii române. „De la început m-a fascinat chipul lui luminos, în care ardea mereu candela iubirii de Dumnezeu și de Neam. De la prima noastră îmbrățișare sfântă am descoperit că suntem frați de sânge și de credință, că avem aceeași mamă, cu numele de aur PATRIA STRÄ‚MOÅžEASCÄ‚, ROMÂNIA, și împreună iubim aceeași ființă cerească, LIMBA ROMÂNÄ‚. În Biserica Sfânta Teodora din Chișinău și în Biserica Sfânta Parascheva din Iași am mărturisit la Sfânta Liturghie, împreună, același crez ortodox și, împreună, ne-am împărtășit din același Potir al iubirii de Patrie”, scrie preotul Mihail Milea. Volumul l-a oferit cu autograf celor care au participat la manifestare.
Născut pe 14 februarie 1935 în Å¢inutul Hotin, poetul Grigore Vieru a fost, prin opera și moralitatea demersurilor sale, sufletul mișcării care a dus la renașterea românismului în Republica Moldova. A părăsit această lume în urma unui cumplit accident de circulație pe 18 ianuarie 2009, îndoliind limba română. Preotul Mihail Milea este unul dintre ucenicii și confesorii poetului, pe care l-a însoțit în drumurile sale prin satele și orașele de peste Prut, iar în clipa despărțirii l-a prohodit pe drumul veșniciei.
Sub pseudonimul Sava Bogasiu, părintele Milea a publicat mai bine de douăzeci de lucrări de literatură creștină și apologetică. Pentru a participa la aniversarea a opt decenii de la nașterea poetului Grigore Vieru, părintele Mihail Milea a primit binecuvântarea IPS Ciprian Spiridon, arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Lansarea de carte a avut loc în cadrul spectacolului „Îndrăgostește-te de o carte”, realizat în parteneriat cu Liceele Teoretic și Tehnologic din Odobești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?