Ia 1800 grame de carne, pune-o într ‘o tingire cu două linguri de unt, 600 grame de vin, două kilograme și jumătate de apă, câte o bucățică de pătrunjel, praz, țelină, lămâe, jumătate fir de usturoiu, piper, sare, ienibahar, scorțișoară cât iei cu două degete și două linguri de bulion de pătlăgele. Pune toate acestea să fearbă până ce se va muia carnea, strecoară bulionul, iar carnea piseaz-o în piuliță, dă-o prin sită și amestec-o iar cu bulion.
După aceasta ferbe 600 ori 900 grame de macaroane, dă-le în două clocote, toarnă-le îndată într ‘o strecurătoare de tinichea și, aproape de masă, pune macaroanele acelea în sosul de mai sus, potrivindu-l din grosime; dă-i un clocot două, pune în castron o mână de parmezan ras și o lingură de macaroane, și iar o mână de parmezan ras și o lingură de macaroane, până ce se vor isprăvi toate, și dă-le la masă.
Dacă ai ciuperci albe aromatice uscate, spală-le într ‘o apă și pune-le în sosul pregătit cât vei lua cu patru degete.