Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Polițiștii vrânceni au făcut percheziții în dosarul unui medic acuzat că a luat șpagă


Polițiștii din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Vrancea i-au sprijinit pe colegii lor de la Vaslui pentru efectuarea unor percheziții în dosarul unui medic suspectat de luare de mită. Perchezițiile au fost efectuate luni, la sediul unor instituții publice din Vaslui și la domiciliile unor suspecți.
    Potrivit unui comunicat de presă al DGA, la data de 9 februarie, urmare a anchetei desfășurate în baza unui denunț formulat în luna septembrie 2014, ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Vaslui, sub coordonarea procurorului desemnat pe linie de corupție din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, au prins-o în flagrant pe B. S., medic primar în cadrul secției Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, care a primit suma de 1.500 de lei de la investigatorul C. M. pentru a efectua o întrerupere de sarcină. B. S. a pretins la data de 02.02.2015 respectiva sumă pentru a realiza actul medical solicitat de C. M..
    „Din probatoriul administrat rezultă suspiciunea rezonabilă privind săvârșirea de infracțiuni de corupție și fals de către mai mulți angajați ai Spitalului Județean de Urgență Vaslui care, în virtutea faptului că dețin o anumită autoritate, conferită de pregătirea de specialitate și utilizând resursele Spitalului Județean de Urgență Vaslui, au creat o practică în sensul pretinderii și primirii de bani de la pacienți în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv prestarea serviciilor medicale. Procurorul de caz a dispus reținerea preventivă a două persoane, medici în cadrul secției Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, cât și luarea măsurii controlului judiciar față de un al treilea cadru medical. Astfel, în sarcina inculpatei B. S. s-a reținut comiterea a 8 infracțiuni de luare de mită, în perioada septembrie 2013 – februarie 2015, iar în sarcina inculpaților A. D. și T. A. s-a reținut comiterea a câte 5 infracțiuni de luare de mită, în perioada august 2014 – februarie 2015. Activitățile procedurale au fost efectuate de ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (Serviciile Județene Anticorupție Vaslui, Iași, Galați, Vrancea, Bacău, Neamț), IPJ Vaslui, cu sprijinul IJJ Vaslui, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui”, se arată în informarea DGA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?