Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

DNA cere aviz pentru arestarea Elenei Udrea


Direcția Națională Anticorupție cere aviz de la Camera Deputaților pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, după ce procurorii au extins urmărirea penală pe numele ei și pentru luare de mită, în dosarul „Gala Bute”. Cererea DNA de arestare a deputatului Elena Udrea a ajuns la Camera Deputaților, Biroul Permanent al acestui for legislativ urmând să se reunească joi, la ora 12.00 pentru a decide care va fi parcursul acestei noi solicitări a Justiției, au spus miercuri surse oficiale.
Procurorii DNA au extins, miercuri, cercetările față de Elena Gabriela Udrea, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Codruța Kovesi, a transmis procurorului general al Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaților, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Elena Udrea. Faptele au legătură cu atribuirea și folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului în perioada 2010 – 2012.
În dosarul „Gala Bute”, Direcția Națională Anticorupție ceruse luni aviz de la Camera Deputaților pentru urmărirea penală a Elenei Udrea, pentru infracțiunile de abuz în serviciu, cu obținerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene și folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite. Comisia juridică a avizat favorabil, miercuri, solicitarea DNA de începere a urmăririi penale a deputatului Elena Udrea. De asemenea, procurorii au cerut aviz de la Senat și pentru urmărirea penală a lui Ion Ariton, fost ministru al Economiei, solicitarea fiind avizată de Comisia juridică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?