Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Curs gratuit de calificare în ocupația de „Infirmieră”



    O grupă formată din 28 de vrânceni urmează cursul gratuit de formare profesională pentru ocupația de infirmieră, curs ce se derulează în Focșani, în perioada 19 ianuarie – 5 august 2015. Acesta este organizat de Societatea Națională de Cruce Roșie din România, în cadrul proiectului strategic „Pro – Sănătate – Creșterea accesului angajaților din sistemul medico-social din România la programele de formare profesională continuă”. „Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European – Investește în Oameni! prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și implementat, în perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015, de către Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică «Catalactica» în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România și Fundația pentru Recuperare, Integrare și Promovare Socială ECHOSOC”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    Prin participarea persoanelor înscrise la cursul „Infirmieră” se vizează îmbunătățirea nivelului de calificare a forței de muncă, dezvoltarea competențelor profesionale, creșterea oportunităților de accesare a altor posturi și de avansare în cadrul pieței muncii, asigurarea stabilității postului, precum și creșterea accesului la metode alternative moderne de formare continuă, conținuri și metode adecvate specificului grupului țintă și priorităților actuale în domeniul medico-social.
    Obiectivul proiectului în cadrul căruia este organizat cursul de „Infirmieră” îl reprezintă creșterea nivelului de calificare pentru 2.520 de angajați necalificați și/sau cu un nivel scăzut de calificare din domeniul medico-social, contribuind la facilitarea/ îmbunătățirea accesului și participării la programe de formare profesională continuă (FPC) din cele 8 regiuni de dezvoltare din România: Nord -Est (Bacău), Sud-Est (Buzău, Constanța, Vrancea, Tulcea); Sud-Muntenia (Prahova); Sud – Vest Oltenia (Olt); Vest (Arad, Hunedoara, Timiș); Nord-Vest (Cluj, Maramureș, Satu-Mare); Centru (Alba, Brașov, Mureș); București-Ilfov (București – Sectorul 5, Ilfov). „Grupul țintă al proiectului va fi format din angajați cu vârste între 18 și 64 de ani, necalificați pentru domeniul în care lucrează sau cu un nivel scăzut de calificare, respectiv: nivel 1 de calificare – Îngrijitor copii, Babysitter, Îngrijitor bătrâni la domiciliu, Brancardier; nivel 2 de calificare – Infirmieră, Îngrijitoare bolnavi la domiciliu, Mediator sanitar, Operator introducere, validare și prelucrare date”, se detaliază în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    Informații suplimentare cu privire la aceste cursuri se pot obține de la coordonatorul local campanii Ciprian Dan Moisei, telefon 0755.024.727, email: ciprian.moisei@yahoo.com, și de la Cristina Brătășanu, expert informare, consiliere și orientare profesională, telefon 0742.035.041, email: cristinarusu_cr@yahoo.com.
    De asemenea, informații se mai pot obține la sediul Filialei de Cruce Roșie Vrancea, din strada Dimitrie Cantemir nr. 5, Focșani.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?