Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Spor de condiţii periculoase pentru angajaţi din centre de reabilitare neuropsihiatrică


Peste 1.100 de angajați din centrele de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică ar putea primi spor pentru condiții deosebit de periculoase, potrivit unui proiect de Ordonanță, documentul vizând doar personalul din centrele reorganizate sau înființate după anul 2009. Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanță pentru completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, care vizează acordarea sporului pentru condiții deosebit de periculoase pentru 1.169 de angajați din centre de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică.
În nota de fundamentare care însoțește documentul se arată că personalul bugetar din centrele înființate anterior anului 2009 au beneficiat de sporul pentru condiții deosebit de periculoase, în baza actelor normative din acea perioadă. Prin proiectul de Ordonanță se propune ca, începând din 2015, personalul din centrele de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică reorganizate după 2009 sau înființate după acest an să beneficieze de sporul pentru condiții deosebit de periculoase în mod similar ca și personalul din centrele de recuperare și reabilitare neuropshiatrică care în luna decembrie 2014 a beneficiat de acest spor, în măsura în care personalul își desfășoară activitatea în aceleași condiții.
De această prevedere ar urma să beneficieze 1.169 de persoane, iar efortul financiar suplimentar anual este estimat la 4.835.448 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?