Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Trei vrânceni au murit de pneumonie, alți doi au fost diagnosticați cu gripă


Doi vrânceni au fost diagnosticați cu gripă, săptămâna trecută, dintre care unul a fost internat în spital. De asemenea, săptămâna trecută, trei persoane au murit la Spitalul Județean de Urgență Focșani din cauza penumoniei. Potrivit medicilor, este vorba de o femeie de 76 de ani, din Focșani, care a murit în Secția de Terapie Intensivă, de un bărbat de 74 de ani, din Suraia, care a murit la Secția de Boli Infecțioase, și o femeie de 79 de ani, din Cîmpuri, care a murit la Secția de Interne.
În ceea ce privește numărul persoanelor diagnosticate cu viroze și pneumonii, acesta a crescut în ultima perioadă. Medicii din cadrul Direcției de Sănătate Publică ne-au spus că, săptămâna trecută, 1.315 vrânceni au fost diagnosticați cu afecțiuni respiratorii. Din total, 90 au fost internați în spital. De pneumonie s-au îmbolnăvit 307 de persoane, 60 dintre acestea fiind internate în spital. Cei mai afectați de viroze și pneumonii au fost copiii.
Pe parcursul săptămânii precedente, medicii au vaccinat cu serul antigripal 908 vrânceni. În stocurile medicilor de familie mai sunt 1.114 doze de vaccin antigripal. De aproximativ două luni, de când a debutat campania de vaccinare antigripală, peste 9 mii de vrânceni au fost imunizați cu serul antigripal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?