Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Pompierii vor primi autospecială de intervenție și salvare la înălțime


Pompierii au nevoie de o autospecială de intervenție și salvare la înălțime, dar și de o autospecială de capacitate medie pentru stingerea incendiilor, descarcerare și prim ajutor calificat tracțiune 4×4. Acestea vor fi achiziționate cu bani europeni, după cum se arată în raportul de bilanț al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea.
În acest moment sunt derulate activitățile premergătoare etapei de achiziție propriu-zisă a echipamentelor specifice intervenției în situații de urgență, după cum se mai arată în document. „Prin aprobarea celei de a doua cereri de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional (POR) – Axa prioritară 3, Domeniul major de Intervenție 3.3 «Îmbunătățirea dotării cu echipamente a bazelor operaționale pentru intervenții în situații de urgență», noul proiect «Siguranță prin Achiziția de Vehicule Eficiente în intervențiile pentru situații de urgență –  SAVE» a fost declarat eligibil la finanțare și conform din punct de vedere administrativ, în urma parcurgerii cronologice a etapelor reglementate de legislație, la acest moment fiind derulate activități premergătoare etapei de achiziție propriu-zisă a echipamentelor specifice intervenției în situații de urgență. Implementarea celei de a doua cereri de finanțare ar permite înzestrarea inspectoratului în calitate de beneficiar cu  1 autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și 1 autospecială de capacitate medie pentru stingerea incendiilor, descarcerare și prim ajutor calificat cu tracțiune 4×4”, arată reprezentanții ISU Vrancea în raportul de bilanț.
    Pompierii au în dotare atât mașini de intervenție noi, cât și vechi. În raportul de bilanț se arată că durata normală de exploatare a autovehiculelor este cu mult depășită, în medie cu 17 ani la autovehiculele de intervenție și cu 13 ani la autovehiculele de transport, excepție făcând mijloacele tehnice achiziționate prin Programul Operațional Regional 2007 – 2013 de Consiliul Județean Vrancea și două autoturisme de serviciu. Cu toate acestea, reprezentanții ISU spun că a fost menținută operativitatea tehnicii din înzestrarea instituției, asigurându-se intervenția la toate situațiile de urgență.
    Anul trecut s-au făcut 748 revizii tehnice și întrețineri tehnice sezoniere (comparativ cu 629 în 2013) și 78 reparații (față de 46 în anul 2013), iar asigurarea
cu materiale tehnice auto și carburanți – lubrifianți s-a executat prin cumpărare directă, în limita fondurilor alocate. Anul trecut, pompierii au consumat
8.000 litri benzină (față de 5.920 în 2013) și 50.654 litri motorină (față de 40.714 în 2013). S-a consumat carburant mai mult, dar și numărul kilometrilor parcurși a fost mult mai mare în 2014. Astfel, rulajul efectuat în perioada analizată de mijloacele tehnice din înzestrarea inspectoratului comparativ cu anul 2013 se prezintă astfel:
la autovehicule de transport: 72.454 km (față de 57.940 km în 2013); la autospeciale de intervenție: 164.067 km (față de 133.016 km în 2013).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?