Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Cinci angajaţi ai ISU Vrancea au încălcat DISCIPLINA MILITARĂ


Cinci angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea au încălcat disciplina militară anul trecut, motiv pentru care au fost sancționați. Patru dintre ei au primit avertismente, iar un altul mustrare scrisă. După cum se arată în raportul de bilanț, numărul abaterilor disciplinare a crescut în 2014, cu una, față de anul 2013.
    În timp ce câțiva dintre pompieri s-au abătut de la reguli, alții s-au remarcat prin activitățile desfășurate, motiv pentru care au fost avansați înainte de termen. Tot anul trecut, aproape 60 de pompieri au participat la cursuri de perfecționare pentru a-și îndeplini cât mai bine atribuțiile de serviciu. „Principalele obiective ale activității desfășurate pe linie de resurse umane au constat în gestionarea corespunzătoare a drepturilor salariale și de personal ale întregului efectiv al inspectoratului, cu respectarea întocmai a legislației specifice în vigoare, precum și în continuarea profesionalizării personalului inspectoratului. În ceea ce privește activitatea de profesionalizare, aceasta s-a axat pe perfecționarea pregătirii de specialitate sau pe specializarea unor cadre militare prin urmarea și absolvirea de către acestea a unor cursuri postuniversitare în domeniile ordinei publice și siguranței naționale, afacerilor interne, situațiilor de urgență, al resurselor umane, precum și a unor cursuri de carieră în domeniile acordării primului ajutor calificat, al cercetării cauzelor de incendiu, radiocomunicații, pirotehnic, alpinism pentru intervenție în situații de urgență etc., totalizând un număr de 25 cursuri, cu participarea a 57 cadre militare, din care 14 ofițeri și 43 de subofițeri.  Cu privire la ordinea interioară în unitate, inclusiv starea și practica disciplinară a personalului, activitățile desfășurate au vizat, în principal, realizarea următoarelor obiective: asigurarea unor relații interpersonale legale și regulamentare; crearea unei atmosfere de lucru bazate pe respectarea ordinelor și regulamentelor militare; înlăturarea aspectelor negative privind comportamentul, limbajul și portul uniformei militare; încadrarea în programul orar al unității, desfășurarea de controale inopinate în afara orelor de program, etc. În anul 2014, față de anul 2013, a crescut numărul de încălcări ale disciplinei militare, de la 4 la 5 abateri disciplinare, patru cadre fiind sancționate cu avertisment și un cadru cu mustrare scrisă”, se arată în raportul de bilanț al pompierilor pe anul 2014.
    În același document se mai precizează că situația încadrării cu personal a inspectoratului este de 98%, ponderea încadrării pe categorii de personal, raportată la numărul prevăzut, fiind următoarea: 97,36% ofițeri, 100% maiștri militari, 98,5% subofițeri, 100% gradați profesioniști și 100% personal contractual. În anul 2014, la ISU Vrancea a venit un singur om și au fost trecuți în rezervă 3 subofițeri, unul pensionat medical și doi prin demisie. La nivelul inspectoratului, media de vârstă a personalului este de 37,77 ani, iar la subunitățile de intervenție este de 36,69 ani.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?