Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

GALERIE FOTO: Primăria deszăpezeşte doar cu utilajele proprii pentru a face economii la buget


Primăria intervine cu peste o sută de oameni și zece utilaje pentru curățarea zăpezii de pe străzile Focșaniului. Muncitorii primăriei intervin atât pentru curățarea carosabilului dar și a trotuarelor. Directorul Direcției de Dezvoltare și Servicii Publice, Laurențiu Mocanu, spune că acțiunile de deszăpezire au fost demarate din 26 decembrie și se intervine cu toți muncitorii disponibili. Prioritare au fost acțiunile de deszăpezire la instituțiile publice, la școli, grădinițe. Dar se intervine și la blocuri, parcări, acolo unde sunt solicitați de cetățeni. Sunt și excepții, zona unde muncitorii nu au intervenit din cauza autovehiculelor lăsate de cetățeni. „Avem peste 120 de oameni și zece utilaje cu care intervenim la deszăpezire. Lucrăm pe bulevarde, străzi, trotuare dar sunt zone unde nu am intervenit pentru că sunt autoturisme parcate și nu putem risca să lovim vehiculele. Am intervenit și am împrăștiat nisip, nisip amestecat cu sare pentru a asigura circulația în bune condiții a autovehiculelor”, a afirmat directorul Laurențiu Mocanu.
    Acesta a explicat că mai sunt porțiuni de gheață care nu pot fi sparte pentru că utilajele ar putea distruge pavelele sau capacele de la rețeaua de gaze naturale. De asemenea, pentru a proteja spațiile verzi, nu a fost folosită sarea la curățarea trotuarelor. Spre deosebire de anii trecuți, acțiunile de deszăpezire din această iarnă sunt executate numai cu utilajele proprii ale municipalității, fără să mai fie încheiate contracte cu diferite societăți. Aceasta va duce la economii în bugetul local, astfel încât să poată fi efectuate lucrări de investiții pentru reabilitarea și modernizarea străzilor din municipiu.
    De altfel, viceprimarul Gabriel Necula a anunțat deja că majoritatea fondurilor din bugetul pentru investiții din acest an vor fi direcționate către reabilitarea infrastructurii rutiere. De asemenea, municipalitatea vrea să continue programul de achiziții a utilajelor care pot fi folosite la deszăpezire. Prioritară este achiziționarea unui utilaj care să poată fi folosit la curățarea pragurilor de gheață formate din cauza temperaturilor scăzute.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?