Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Fost OM DE AFACERI, condamnat la ÎNCHISOARE


Liviu Bobolea, fost om de afaceri, care a fost judecat într-un dosar de trafic de influență, a fost condamnat la închisoare. Soluția a fost dată ieri, de magistrații Tribunalului Vrancea, care i-au aplicat lui Bobolea o pedeapsă de 3,6 ani de închisoare. Soluția nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.
    „Condamnă pe inculpatul Bobolea L., pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență (…) la 3 ani și 6 luni închisoare. (…) interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute de art. 64 al.1 lit. a teza a II a și lit. b Cod penal din 1968, pe durata executării pedepsei. (…) dispune confiscarea de la inculpat a sumei de 1000 euro sau echivalentul în lei la cursul B.N.R., la momentul punerii în executare. In temeiul art. 272 al.2 Cod pr. penală onorariul pentru apărătorul din oficiu, în sumă de 200 lei, va fi suportat din fondurile Ministerului Justiției. (…) obligă inculpatul la 1000 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în soluția instanței.
    Liviu Bobolea a fost condamnat la închisoare pentru că a luat bani de la familia unui arestat preventiv, cu scopul de a-i face acestuia viața mai ușoară în arest. Mai mult, le-a spus membrilor familiei arestatului că va interveni pe lângă un ofițer de la Centrul de Reținere și Arest Preventiv și că banii sunt pentru polițist, nu pentru el.
    Liviu Bobolea a fost trimis în judecată în luna mai a anului trecut, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Conform rechizitoriului, Bobolea ar fi luat 1.000 de euro de la membrii familiei unei persoane arestate preventiv, cărora le-a spus că banii sunt pentru un polițist, care îi va face arestatului viața mai ușoară. Polițistul a fost implicat fără voie în această poveste, spuneau procurorii. A aflat ulterior de la familia arestatului că cineva a luat bani în numele său. Ofițerul de la Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea a făcut sesizare, iar cel care a luat banii a fost  trimis în judecată.
Conform rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, fapta a fost comisă în luna octombrie a anului 2013. Liviu Bobolea a fost pus în legătură cu familia arestatului de o altă persoană. Inculpatul s-a prezentat ca fiind consilier juridic și i-a spus surorii și mamei arestatului că își va exercita influența pe lângă ofițerul de la arest pentru obținerea unui tratament favorabil și menținerea în această unitate a fratelui, respectiv fiului victimelor. Sora și mama arestatului i-au dat lui Bobolea suma de 1.000 euro și așteptau o schimbare. După ceva timp, mergând în vizită la frate, respectiv fiu, cele două l-au întrebat pe ofițer dacă a primit ceva. Atunci a aflat omul legii că cineva a luat banii în numele său, așa că a făcut sesizare. În rechizitoRiu se arată că inculpatul nu a recunoscut că a luat banii pentru a-i da cuiva. El a spus că suma a fost luată cu titlu de împrumut.
    Liviu Bobolea a mai fost condamnat la închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu în formă calificată și înșelăciune.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?