Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Tadici a renunţat la Naţionala de handbal


Åžedința Consiliului de Administrație al FR de Handbal, desfășurat la Mioveni, va rămâne probabil mult timp în istoria handbalului. După ședința de patru ore în Cazul „Ecusoanele”, în care CSM București nu și-a recuperat punctele, a urmat un alt punct fierbinte: considerațiile după participarea României la Campionatul European. Selecționerul Gheorghe Tadici și-a prezentat raportul în amănunțime, iar la final și-a anunțat retragerea de la echipa națională. 
Federația Română de Handbal este nevoită să caute un alt selecționer pentru prima reprezentativă, după ce selecționerul și-a confirmat oficial intenția de a se retrage de pe banca tehnică, pe care a avut-o încă de la finalul Campionatului European de handbal feminin din Ungaria, unde România a încheiat pe locul 9. „A fost cel mai bun turneu final la care am fost prezent în ultimii 7 ani, chiar și peste cel din 2007 când am terminat pe locul 4. Cu puțină șansă și dacă o aveam pe Adriana Nechita în lot până la capăt ajungeam pe locurile 1-4, cu toate problemele pe care le-am avut”, a declarat Tadici, care și-a făcut publică decizia în ședința Consiliului de Administrație de la Mioveni. 
Antrenorul echipei HC Zalău se retrage de la lot după ce a fost pe banca tehnică doi ani și jumătate. Selecționerul nu și-a încasat nici până în prezent contractul de 500 de euro lunar din primii doi ani de mandat. În cele trei turnee finale în care a condus naționala în ultimii doi ani și jumătate, România a obținut un loc 9 (CE 2014) și două locuri 10 (CE 2012 și CM 2014). Tadici este și antrenorul care a câștigat cu naționala medalia de argint la Mondialul din 2005. 
În lumea handbalului, în ultima perioadă, s-au vehiculat câteva variante. Cele mai importante șanse de a se regăsi pe bancă le au Mariana Târcă (de pe plan intern) sau un selecționer străin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?