Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

CSM Focşani va reprezenta România la „The Mundialito“, în Portugalia


Campionii naționali de la clubul CSM Focșani, pregătiți de antrenorul Mircea Lazăr, vor participa în premieră la  „The Mundialito Tournament 2015”, cel mai puternic turneu internațional de fotbal rezervat juniorilor. Competiția va avea loc în Portugalia (Vilareal de Santo Antonio) și Spania (Ayamonte) între datele 28 martie și 5 aprilie. Într-o perioadă în care fotbalul românesc traversează o criză profundă, iată că o echipă formată doar din vrânceni a fost acceptată la „The Mundialito Tournament”, un adevărat campionat mondial al cluburilor și școlilor de fotbal pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani!
Campionii naționali la categoria 2006, CSM Focșani, vor reprezenta România la cea mai importantă competiție din lume rezervată copiilor și juniorilor. Vrâncenii vor participa la Mundialito, alături de alte 200 de echipe din toată lumea, printre care Barcelona, Real Madrid, AC Milan, Inter, Boca Juniors, Juventus, Benfica, Manchester United, Arsenal, PSG sau Vasco da Gama! Grupa 2006 de la CSM Focșani, este a patra echipă din România care a fost acceptată să participe la „Mundialito”.
Până acum, țara noastră a fost reprezentată la ultimele ediții ale acestui turneu de LPS Banatul Timișoara, Academia Hagi și Petrolul Ploiești. Pentru fotbalul vrâncean este o premieră, pentru că, până acum, nicio formație din acest județ nu a participat la acest regal fotbalistic. „Mundialito este competiția la care orice copil visează să ajungă, pentru că la acest adevărat Campionat Mondial participă în fiecare an echipe din întreagă lume de pe toate continentele. Pentru noi este o onoare că vom reprezenta Vrancea și România la Mundialito. Am fost acceptați atât pentru performanțele sportive, cât și pentru faptul că am făcut o imagine bună fotbalului peste tot unde am jucat. Nici nu mi-a venit să cred că am fost acceptați, iar acum, pentru că am primit confirmarea oficială, pot spune că este un vis devenit realitate. Turneul este onorat de prezența an de an a unor fotbaliști celebri, iar pentru acești copii acest lucru înseamnă enorm. Vrem să lăsăm o impresie bună, indiferent ce adversar vom întâlni în faza grupelor. Sunt convins că va fi o experiență extraordinară din toate punctele de vedere”, a declarat Mircea Lazăr, antrenorul grupei 2006 de la clubul CSM Focșani și care este profesor de educație fizică și sport la Åžcoala Anghel Saligny din Focșani.
Suma necesară participării la Mundialito este de circa 12.000 euro și va fi strânsă cu ajutorul părinților și a unor sponsori, iar cei care vor să ajute financiar echipa focșăneană o pot face contactându-l pe antrenorul Mircea Lazăr la telefon 0763130968. Fiecare grupare poate înregistra între 12 și 15 jucători, dintre care 12 componenți pot fi înscriși pe foaia de arbitraj a meciurilor, respectiv, între trei și cinci membri ai staffului tehnic.
The Mundialito Tournament este un campionat mondial al cluburilor și școlilor de fotbal pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, la această competiție participând în mod tradițional peste 200 de echipe din aproape 50 de țări din întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?