Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Curmalele pot preveni cancerul


Curmalele sunt bogate în substanțe care ajută la menținerea unei tensiuni arteriale normale, întăresc sistemul imunitar, iar antioxidanții pot ajuta la prevenirea cancerului, potrivit unui studiu publicat în International Journal of Clinical and Experimental Medicine. Potrivit cercetării, curmalele sunt bogate în antioxidanți, o serie de substanțe care blochează radicalii liberi din organism, care pot deteriora celulele și pot duce la apariția cancerului.
Studiul a arătat că aceste fructe conțin niveluri ridicate de polifenoli, un tip de antioxidant despre care se crede că ajută la scăderea incidenței cancerului și a mortalității provocate de această boală. De asemenea, curmalele conțin beta D-glucan, o substanță care a fost folosită în teste de laborator, pe animale, și care a încetinit dezvoltarea tumorilor canceroase. Curmalele conțin și cantități mari de potasiu, util în menținerea unui nivel normal al tensiunii arteriale, mangan, cupru și seleniu, benefice în întărirea sistemului imunitar.
Savanții cred că aceste fructe sunt benefice organismului datorită combinației de minerale, care ajută și la metabolizarea conținutului ridicat de zahăr, astfel încât să nu fie transformat în grăsime.

ÎNAINTE DE A PUNE ÎN APLICARE SFATURILE NOASTRE, CONSULTAÅ¢I MEDICUL 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?