Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Un fost antrenor de gimnastică vrâncean s-a mutat în ISLANDA unde „vânează“ aurorele boreale


Un odobeștean a ajuns „vânător” de aurore boreale în Islanda, o destinație nu tocmai obișnuită pentru românii care emigrează. Fost antrenor la Clubul Sportiv Åžcolar de Gimastică Focșani, Robert Bentia lucrează acum în domeniul IT, iar fotografia este una dintre pasiunile lui, mai ales că peisajele Islandei sunt fascinante. El spune că peisajul și geologia Islandei l-au incitat încă de pe vremea orelor de geografie predate de „extraordinarul dascăl Constantin Dumitru (care din păcate nu mai este printre noi)”. „Pășind pe tărâmul vikingilor și trolilor, de aproape 14 ani, urmându-mi marea mea iubire gimnastica (fiind antrenor și arbitru, plecat de la CSSG Focșani), am avut posibilitatea să interacționez cu natura fascinantă creată pe această mică insulă din Nordul Europei: ghețari, vulcani, gheizere și ape geotermale. Fotografia ca hobby, domeniul IT (în care lucrez la o companie lider în domeniul tehnologiei informației, pentru Microsoft Dynamics NAV Islanda) sunt marile mele pasiuni în care regăsesc liniștea după efortul fizic din sala de gimnastică, unde antrenez fetițe și băieți de toate nivelele!”, povestește odobeșteanul.

        Robert Bentia afirmă că în fotografiile sale în format digital a încercat să imortalizeze „peisajele fantastice și expresivitatea umană”. Asta după ce, în prealabil, a cochetat cu fotografia clasică, „cu mulți ani în urmă, la clubul din Casa pionierului din Odobești”. Islanda fiind un „paradis” al fotografilor, datorită diversității naturii, a avut posibilitatea să exerseze această pasiune. „Tot în Odobești (la „Casa pionierului”), am început să intru în lumea virtuală a calculatoarelor, sub îndrumarea profesorului Budeanu Stan, pasiune care-mi aduce multe satisfacții profesionale, împreună cu cele din sport”, precizează Robert Bentia.

    Pe pagina sa de Facebook, dar și pe flickr.com, odobeșteanul a postat foarte multe fotografii în care „un loc aparte îl are aurora boreală (numită astfel de Galileo Galilei, de la zeița romană Aurora și zeul grec al vânturilor de nord: Boreas), fenomen creat de exploziile solare la contactul cu câmpul magnetic terestru, care fascinează omenirea de mii de ani”. „Camera digitală (DSLR) mi-a dat posibilitatea să „imortalizez” acest joc splendid al culorilor pe bolta cerească. Începând din septembrie până în martie-aprilie recunosc că le „vânez” datorită frumuseții deosebite și varietății. Ar fi multe de spus despre acest mic „colț de rai”, despre această insulă din Oceanul Atlantic, foarte aproape de calota glaciară a Groenlandei; însă las imaginile să vorbească și le dedic cititorilor, familiei mele, părinților și fratelui, tuturor colegilor, profesorilor care m-au îndrumat și m-au format (Florea Nicolae, Budeanu Stan, Bodas Sorin, Lescovar Adriana, Dobrescu Tatiana , Bibire Mircea ș.a.m.d. ).Tuturor , vă urez sănătate și un sincer LA MULÅ¢I ANI!”, a transmis Robert Bentia
    Linkurile unde puteți vedea fotografiile sunt
https://www.flickr.com/photos/bvrobert/sets/72157627593259455/
https://www.facebook.com/pages/Robert-Ben-Photography/119774978110022

VIDEO pe https://www.facebook.com/video.php?v=759106217510225&set=vb.119774978110022&type=2&theater

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?