Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Spitalele din județ nu au făcut externări. Gravidele şi dializaţii, aduşi în Focşani


Din cauza ninsorilor abundente și a viscolului puternic, niciun spital din județ nu a externat ieri pacienți. Cu toate acestea, managerii de spitale au dat asigurări că unitățile pe care le conduc dispun de alimentele și medicamentele necesare, dar și de paturi libere. Managerul Spitalului din Panciu, Nicolai Mărăscu ne-a spus că sunt externați din spital, doar pacienții care au domiciliul în Panciu și sunt preluați de un însoțitor. „În rest, toți pacienții vor rămâne în spital până când se vor elibera drumurile. Avem alimente, pâinea a venit, avem și generator, în caz că se va lua curentul. Momentan nu sunt probleme”, ne-a spus managerul Mărăscu.
    Externări doar în oraș s-au făcut și la spitalul din Adjud. „Facem externări doar la pacienții din oraș, care sunt preluați de însoțitori, altfel nu. În rest, nu sunt probleme. Ne-a venit și mașina cu pâine, avem medicamente, iar medicii sunt la spital”, a dat asigurări managerul Gheorghe Bercea.  În schimb, la spitalele din Dumbrăveni și Vidra nu s-au făcut deloc externări. „Nu facem nicio externare până nu se deschid drumurile. Avem locuri suficiente în spital. Avem și alimente, pâine și medicamente. Nicio gravidă nu a venit, deocamdată”, ne-a spus Lăcrămioara David, managerul Spitalului Vidra. „Nu facem externări, nici la Dumitrești, nici la Dumbrăveni. Avem locuri în spital, chiar și pentru dializați, dar nu ne-a venit nici unul. Alimente sunt, nu avem probleme momentan”, a dat asigurări și managerul Spitalului de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni, Costel Negoescu.
    De asemenea, nici la Spitalul Județean de Urgență Focșani, pacienții nu sunt externați decât în oraș.
    Pe de altă parte, Codul roșu de ninsori și viscol a aglomerat Spitalul Județean de Urgență Focșani. Ieri, în spital erau cazate 13 persoane dializate, iar până seara, după cum ne-a spus managerul Constantin Mândrilă, trebuia să mai fie aduși încă 34 de pacienți dializați. Mai mult, în unitatea spitalicească sunt cazate și 20 de gravide care urmează să nască. Toți acești pacienți beneficiază de cazare, hrană și tratamentul medicamentos necesar. „Am făcut o inventariere a paturilor și avem locuri suficiente. Avem deja 13 dializați, iar până diseară vor fi, în total, 47 de persoane dializate. Avem și 20 de gravide aduse. Muncitorii din curte lucrează la degajarea căilor de acces. Externări nu se fac, doar în Focșani, iar pacienții trebuie să fie preluați de un aparținător legal”, ne-a spus Mândrilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?