Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

GALERIE FOTO: „De Crăciun, fă pe cineva fericit!”


Sărbătoarea Crăciunului nu înseamnă doar să primești cadouri, ci să fii mai bun și să dăruiești. Asta au înțeles și reprezentanții din Vrancea ai unei companii multinaționale. Astfel, toți angajații din Vrancea ai companiei au pus mână de la mână și au cumpărat toate cele necesare pentru ca o familie din satul Balta Raței, comuna Vînători, să aibă un Crăciun fericit.

Într-o căsuță de chirpici, construită la marginea satului Balta Raței, comuna Vînători, trăiesc în două camere micuțe cinci suflete: Mariana Constantin, o tânără de doar 30 de ani, și cei patru copii ai săi, două fete, de 15, respectiv 11 ani și jumătate, și doi băieți, de 8 ani și jumătate, respectiv 9 ani și jumătate. Viața a fost dură cu ei. În urmă cu 10 luni, copiii și-au pierdut tatăl, care a murit din cauza unei boli necruțătoare. A rămas cu ei doar mama, o bucățică de femeie, care nu are loc de muncă, dar muncește cu ziua pentru a le oferi copiilor săi strictul necesar.
Deși sunt săraci, iar venitul lunar este de doar 700 de lei, proveniți din alocațiile copiilor și o pensie, Mariana Constantin, mama celor patru copilași, știe că școala este importantă pentru copiii săi, așa că toți patru merg la cursuri. Fata cea mare, de 15 ani, este la liceu, iar ceilalți trei la școala generală. Hăinuțe nu prea au, dar le poartă unii de la alții. Toată ziua și-o petrec în cele două cămăruțe modeste, de o curățenie lucitoare.

   „Dumnezeu există!”
 
Văzându-i, sâmbătă dimineață, pe reprezentanții multinaționalei în curtea lor sărăcăcioasă, încărcați cu daruri, Marianei i-au dat lacrimile, iar copiii au rămas muți de uimire. Dintr-odată, una dintre camerele casei lor s-a umplut de sacoșe pline cu haine, rechizite, jucării, dulciuri și alimente. Timizi, cei mici s-au apropiat de jucării și cu ochii umeziți de lacrimi le-au spus musafirilor „Mulțumesc”. A fost un „mulțumesc” din inimă, apoi i-au îmbrățișat. În tot acest timp, mama copiilor nu înceta să repete că „Dumnezeu există!”. „Vă mulțumesc din suflet! Nu am cuvinte! Nu mă așteptam la așa ceva! Dumnezeu există și să vă dea multă sănătate! Ne-ați făcut cea mai mare bucurie, nu mă gândeam vreodată la așa ceva! Vă mulțumim din suflet și să vă dea Dumnezeu sănătate”, a spus cu lacrimi în ochi Mariana Constantin.
Managerul zonal al companiei multinaționale, Claudiu Sava, ne-a precizat că această acțiune de ajutorare a familiei nevoiașe din Balta Raței s-a derulat sub deviza „De Crăciun, fă pe cineva fericit!”. „Pentru toți, Crăciunul ar trebui să fie un prilej de bucurie, dar, din păcate, nu mai este așa. Cum deviza noastră în această perioadă este «De Crăciun, fă pe cineva fericit!», am hotărât cu colegii din Vrancea să facem cu adevărat acest lucru. Așa că am cumpărat alimente, rechizite, dulciuri, jucării, haine, fructe și tot ce e nevoie pentru o familie și le-am adus acestei familii. Ne-a impresionat drama acestor copii, dar și mama lor, care face tot posibilul pe ca cei patru copii să se ducă la școală. Le-am dăruit, din suflet, toate acestea și sperăm ca măcar aceste sărbători să fie mai frumoase pentru ei!”, ne-a spus Claudiu Sava.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?